18 persoane din Gârcini-Săcele au fost duse la audieri, iar 8 dintre acestea  au fost reținute pentru 24 de ore după bătaia ca în filme care a avut loc la Gârcini chiar în ziua de Paște.

Potrivit președintelui Tribunalului Brașov, Cristina Ciolacu, în acest caz inculpații au fost reținuți sub acuzația de tentativă de omor și tulburare a liniștii publice. Pentru a liniști apele, ieri polițiștii și jandarmii au fost nevoiți să facă uz de armă, după ce două clanuri s-au luat la bătaie, pe fondul consumului de alcool.

Într-o înregistrare video publicată ieri, după descindere, de Sindicatul Național al Agenților de Poliție, apoi ștearsă de pe Facebook, se vede cum mai multe persoane se iau la bătaie, o persoană intră cu o mașină în plin în altele, iar apoi mașina este distrusă și șoferul este bătut crunt. În imagini se observă cum inițial polițiștii de la fața locului par a fi depășiți numeric de situație și se întreabă unii pe alții dacă să tragă sau nu.

Scandaluri similare s-au mai înregisrat şi la Hunedoara, Feteşti. Polițiștii și jandarmii au mai intervenit şi la un alt incident în cartierul Rahova, din sectorul 5 din București, după ce o persoană a sunat la poliție și a anunțat că mai multe persoane au ieșit în stradă să petreacă, cu muzică. La vederea forțelor de ordine, petrecăreții au început să arunce cu pietre și alte obiecte în aceștia, iar ca aceștia să se liniștească s-au tras mai multe focuri de avertisment. În urma scandalului, aproximativ 20 de persoane au fost duse la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here