Președintele Klaus Iohannis a condamnt, marți, în timpul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, manifestările violente izbucnite în ultimele zile și a apreciat intervenția rapidă și fermă a forțelor de ordine.

  • „În acest context general foarte bun, au fost câteva chestiuni cu un iz clar negativ și vreau aici să condamn cu fermitate acele manifestări violente, care au fost puține, dar foarte vizibile. Au fost, din păcate, oameni care nu au înțeles despre ce este vorba și în aceste chestiuni trebuie să laud iarăși poliția și jandarmeria care au intervenit rapid și ferm. Așa trebuie să rămână în continuare. Nu putem să toleram astfel de manifestări violente, astfel de încălcări ale normelor în condițiile în care această pandemie creează probleme pentru noi toți, nu numai pentru unii”, a declarat șeful statului.

Violenţe şi focuri de armă în cartierele de romi

 

 

  • Prima zi de Paști a avut un caracter violent în mai multe zone locuite de romi. După ce mai mulți romi i-au atacat pe polițiști la Hunedoara în ajunul Paștelui,   scandaluri violente similare au avut loc în comunitățile de romi din București, Ploiești și Săcele în ziua de Paşte. Forțele de ordine au intervenit în forță și au tras focuri de armă în aer.
  • Patru persoane din municipiul Hunedoara au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile din partea unei instanţe de judecată, fiind acuzate de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma incidentelor produse sâmbătă după-amiază într-un cartier din oraş, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, cu referire la acest scandal.
  • Mai multe echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS) au intervenit duminică seara pentru aplanarea unui conflict între mai multe persoane desfăşurat în Sectorul 5. S-a folosit armamentul din dotare, fără a fi înregistrate însă persoane rănite, a anunţat Poliţia Capitalei. Nouă persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice au fost reținute
  • Și poliţiştii şi jandarmii din județul Braşov au intervenit ieri în municipiul Săcele, în cartierul Gârcin de la periferia orașului, un cartier locuit de romi, unde zeci de persoane s-au bătut, inclusiv cu bâte și lopeți, iar 18 persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri.
  • Și la Ploiești, în prima zi de Paște, a avut loc un scandal similar în cartierul Mimiu. Reprezentanții Poliției Prahova au declarat că au intervenit în urma unui apel la 112 care prin care s-a sesizat un conflict pe stradă. Mai mulți romi au aruncat cu diverse obiecte în forțele de ordine, printre care o găleată și un bidon.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here