BRAȘOV. BULETIN DE PRESĂ, 21.04.2020
■ COVID-19. Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că astăzi, în județul Brașov, 139 de persoane sunt în carantină și 564 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
Spitalul de Boli Infecțioase Brașov anunță că, în perioada 16.04-20.04.2020, au fost externați 10 pacienți COVID-19 vindecați: 5 femei, 3 bărbați și 2 copii. Astfel, numărul celor vindecați la Brașov se ridică la 63.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 524 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.
■ De la ultima raportare, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 204 sancțiuni, în valoare de aproximativ 382.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 16 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 4 societăți comerciale și 3 persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență, fără a fi constatate abateri.
■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 20.04.2020, au fost organizate și desfășurate 6 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate 118 forțe de ordine și siguranță publică, fiind verificate aproximativ 600 de persoane și peste 500 de autovehicule, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale. Forțele de ordine acționează în continuare pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate, în scopul prevenirii și limitării COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării siguranței publice.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Instituția Prefectului județului Brașov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here