De Paşti  fiecare creştin se bucură de lumina Învierii şi de sfintele paşti. În Ţara Făgăraşului tradiţia se păstrează cu sfinţenie, iar în fiecare casă ajung lumina Învierii şi paştile sfinţite în biserici. Există obiceiul ca în fiecare sat făgărăşean câte o familie să ofere paştile în fecare an, însemnând prescurea cu vin şi lumânarea, de care se vor bucura sătenii.

În localitatea Mândra, în acest an, paştile au fost oferite de Şerban Ioan Taflan, primarul comunei. Respectând restricţiile instituite prin ordonanţele militare, primarul Taflan a trecut pe la fiecare casă în dimineaţa zilei de Înviere şi a oferit câte un pahar cu paşti şi câte o lumânare aprinsă cu lumina preluată din biserică de la preotul paroh al satului, Constantin Spiridon.

,,În acest an a fost rândul familiei mele să ofere paştile în Mândra. În fiecare an există o familie care se înscrie la biserică pentru a oferi paştile, iar acum a fost rândul familiei mele. Paştile au fost sfinţite în biserică, iar după slujbă am început distribuţia lor prin sat. Între orele 6.00 şi 9.00 am împărţit  paharele cu paşti, (prescurea şi vin), şi câte o lumânare. Am pregătit 435 de pahare şi lumânări şi toate au fost împărţite. Sunt 360 de gospodării în Mândra, dar am oferit în unele locuri şi câte două pahare. Eu, soţia şi încă 3 băieţi, cu mănuşi şi măşti, cu maşina am distribuit paştile. Astfel, şi în pandemie, tradiţia a mers mai departe. Hristos a Înviat!” a declarat Taflan Ioan Şerban, primarul comunei Mândra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here