Organizaţia ,,Salvati Copiii Romania” continuă să doteze unităţile medicale cu aparatură medicală. Au fost echipate până în prezent peste 50 de spitale din România, iar 17 dintre acestea au primit deja echipamente si aparatura performantă, în valoare de 400.000 Euro. Peste 2.700 de cadre medicale din sistemul sanitar au fost, astfel, sprijinite în lupta contra pandemiei. În aceste zile vor ajunge  aparatura medicală şi echipamente de protecţie la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures, Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca si Maternitatea Polizu din Bucuresti.

  • In data de 17 martie a fost creat Fondul de urgenta pentru echiparea spitalelor şi protejarea medicilor şi pacienţilor. Până acum Salvaţi Copiii a asigurat 59.839 de echipamente si materiale medicale indispensabile pentru 17 unitati medicale si de ingrijire pacienti din 10 judeţe – Brasov, Arad, Alba, Salaj, Galati, Vrancea, Suceava, Sibiu, Caras-Severin, Botosani  şi Bucureşti.
  • În data de 14.04.2020 la  Spitalul de Copii Brașov au ajuns: un ventilator de suport respirator, un aparat de dezinfectare cu 50 l de dezinfectant, echipamente de protecție: 1.000 de mănuși, 500 de botoși, 500 de bonete, 200 de măști, 50 de viziere, 25 l dezinfectanți de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical/aeromicrofloră, 25 de ochelari de protecție, 160 de halate impermeabile, 200 de botoși tip cizmă, 100 de halate tip vizitator;
  • Pana în prezent, au fost colectate fonduri totale in valoare de 341.896 euro, prin solidaritatea in principal a urmatoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland Romania, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, GSK, Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Libris.ro, Pfizer, Kimberly-Clark si Asociatia Club Sportiv „RO Club Maraton”. DPD Romania asigura transportul gratuit al echipamentelor. De asemenea, suma de 89.244 euro provine din donatiile persoanelor fizice care au vrut sa sprijine efortul medicilor.

Fondul de urgenta pentru sprijinirea imediata a sistemului medical ramane deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contributiile companiilor si ale tuturor celor care pot sa sprijine intarirea sistemului medical romanesc.  

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here