Presedintele Klaus Iohannis a sustinut miercuri o declaratie de presa, la finalul sedintei de lucru organizate la Cotroceni cu câţiva reprezentanti ai Guvernului, pe tema COVID-19.

Presedintele a anuntat că după 15 mai vom fi obligati să purtăm măşti în spaţiile publice închise şi în transportul în comun. De asemenea, a anunţat că restricţiile individuale privind libertatea de mişcare vor fi ridicate. Cu alte cuvinte vom putea ieşi din case fără a comleta declaraţiile pe proprie răspundere. Preşedintele a mai spus că se vor menţine unele restricţii, cum ar fi adunările publice sau alte evenimente.  Klaus Iohannis a mai anunţat că se lucrează la un plan complex de relaxare a restricţiilor, care vizează Educaţia şi Economia, dar el va fi anunţat la momentul oportun.

Ieşirea preşedintelui Iohannis cu această declaraţie privind relaxarea măsurilor prevăute în ordonanţele militare vine după scandalul iscat în jurul proiectului ,,Vacanţa Mare” privind carantinarea obligatorie a persoanelor de peste 65 de ani păstorit de dr. Streinul Cercel şi ministrul Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here