Un urs a atacat o fermă din satul Felmer în noaptea de 4/5 mai 2020. Este ferma lui  Rusu Ciprian Ionuţ, de 39 de ani, care deţine  25 de vaci şi 100 de oi în zona ,,Valea Luncii’’din satul Felmer.

  • ,,În jurul orei 2.00 am auzit câinii lătrând şi am ieşit afară. Am văzut ursul, însă nu am reuşit să-mi apăr animalele. Mi-a fost frică, ursul era forte mare, agresiv  şi riscam să-mi pierd viaţa. Nici câinii nu au reuşit să îndepărteze ursul care avea cel puţin 500 de kilograme. Azi dimineaţă am văzut paguba. Două vaci din rasa ,,Bălţata românească’’ erau spintecate şi mâncate. Una dintre vaci a fost târâtă  la distanţă mare de fermă. La faţa locului am chemat  medicul veterinar să vadă anmalele. O să depun actele necesare la primărie pentru a-mi recupara  paguba de 8000 lei de la Ministerul Mediului’’ a spus proprietarul animalelor, Ciprian Ionuţ Rusu din satul Felmer.

În ultima perioadă, în comuna Şoarş, uşii au atacat animalele domestice din mai multe gospodării. În urmă cu două săptămâni,  o ursoaică cu doi pui a intrat într-o gospodărie din  satul Şoarş de unde a luat trei porci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here