Cinci din cele opt paturi de terapie intensivă cu toate dotările necesare, care vor alcătui Compartimentul de ATI al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov sunt furnizate de Fundaţia Altex, printr-o sponsorizare în valoare de peste 300.000 de euro. Anunțul a fost făcut de dr. Victor Costache, fostul ministru al Sănătății, în cadrul unei întâlniri avute cu președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea. Primele două monitoare au fost deja livrate spitalului, iar restul echipamentelor vor ajunge în perioada următoare.

  • Împreună cu doamna doctor Andreea Moldovan am demarat acest proiect de colaborare între Ministerul Sănătății și Fundația Altex, care a înțeles necesitatea creării unor secții de ATI în cât mai multe spitale, având în vedere actuala criză medicală. Până în prezent au fost donate echipamente complexe de terapie intensivă la spitalele «Victor Babeș» și Colentina din București, precum și la Spitalul de Boli Infecțioase din Sibiu. Totodată, s-a decis crearea unui compartiment sau a unei secţii de terapie intensivă în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, fiind un spital din prima linie a luptei cu noul coronavirus”, a afirmat dr. Victor Costache.

El a menţionat că cele cinci posturi de terapie intensivă vor fi dotate cu monitoare, injectomate şi aparate de ventilaţie mecanică de ultimă generaţie, achiziţionate de Altex.

Prezentă la discuţii, dr. Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, a lăudat iniţiativa partenerului privat şi a menţionat că există posibilitatea dotării, tot cu ajutorul sponsorizărilor, a încă două posturi ATI din cadrul viitorului compartiment.

  • Dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase cu echipamente complexe de monitorizare a pacienţilor critici va putea oferi un grad ridicat de corectitudine în îngrijirea bolnavilor cu patologie infecţioasă ajunşi în stare critică, degrevând astfel secţiile de ATI mari de pacienţii cu risc contagios”, a menţionat dr. Andreea Moldovan.
  • Este remarcabil modul în care mediul privat şi organizaţiile non-guvernamentale au venit în sprijinul spitalelor publice, în această perioadă dificilă. Salutăm această iniţiativă de sponsorizare a Spitalului de Infecţioase şi sperăm ca în cel mai scurt timp să avem funcţional compartimentul de terapie intensivă. La nivelul administraţiei judeţene am luat toate măsurile pentru asigurarea fondurilor necesare unităţilor medicale din subordinea noastră, atât pentru dotarea cu echipamente şi aparatură, cât şi pentru achiziţionare de materiale sanitare de protecţie, dezinfectanţi şi consumabile necesare în lupta cu COVID-19”, a concluzionat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here