Legislativul de la Victoria întrunit online în şedinţă ordinară  a  stabilit  taxele şi impozitele locale pentru anul 2021. Aleşii urbei au convenit să păstreze aceleaşi taxe ca în ultimii ani, dar la care să se adauge doar indicele inflaţiei  de 3,8 %. Proiectul de hotărâre a fost votat cu 14 voturi pentru şi o abţinere.

  •   Taxa pentru  utilizarea capelei mortuare,  în anul 2021,  este de 38 de lei/ zi.
  •  Locul de parcare –  66 de lei/an
  •   Se va plăti 32 lei/oră pentru închirierea sălii de sport de pe strada Primăverii şi pentru   terenul de handbal. Pentru închiriere teren  fotbal I, 110 lei/oră, pentru teren fotbal II, 45 lei/ oră, iar pentru pista sportivă 66 lei/oră. Taxele se vor achita la  Clubul Sportiv Chimia Oraş Victoria.
  •   Pentru spaţiile din incinta Casei de Cultură se va plăti: sala de spectacol – 275 lei/oră – sezon cald şi 386 lei/ oră – sezon rece,  pentru sala de conferinţe – 110 lei/ oră- sezon cald  şi 220 lei/oră –sezon rece.
  • ,,Am considerat că este bine ca  taxele şi impozitele locale pentru anul 2021 să nu le majorăm. Oraşul Victoria este un oraş sărac din punct de vedere economic, iar majoritatea locuitorilor sunt pensionari. În general veniturile sunt mici, iar  dacă majoram taxele riscam să nu fie plătite. Executivul a luat în considerare acest aspect şi a propus menţinerea taxelor. Aceste taxe şi impozite trebuie să fie acceptabile pentru locuitori. În Consiliul Local Victoria  mereu apar solicitări pentru scutiri de taxe şi impozite locale din cauza veniturilor mici. Pot spune că  în ultimii ani,  în oraşul Victoria,  peste  80 – 90 % din populaţie este  cu plata la zi a taxelor locale.   Am majorat un pic taxa pentru  autorizaţiile de construcţii, taxa pentru depozitare materiale. Taxele pentru închirierea spaţiilor de la Casa de Cultură au fost majorate pentru că instituţia este mereu  în  deficit’’a spus Alexandru Lup, consilier local PNL.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here