Pericolul viperelor a reapărut în Munţii Făgăraşului.  În ultimele zile pe potecile  din masiv au fost văzute deja vipere. Salvamontistul Tomas Bross din Victoria cere  iubitorilor de drumeţii montane  să fie atenţi şi să se ferească de şerpi.

  •  ,,În zona montană şi pe poteci au apărut viperele care sunt veninoase şi periculoase. În general viperele atacă. Din acest motiv  turiştii montani trebuie să-şi facă simţită prezenţa, să fluiere, să cânte şi să facă gălăgie, astfel încât viperele să se îndepărteze’’ avertizează  Tomas Bross, salvamontist montan.

Şi specialiştii îi avertizează pe turişti şi le cer să fie atenţi când fac drumeţii în Munţii Făgăraşului, să poarte  pantaloni lungi şi ghete în picioare. În cazul în care o persoană a fost muşcată de viperă, trebuie să sune imediat  la 112 şi să ceară ajutor.  Din fericire nu s-au înregistrat victime până în prezent.

Un localnic din Sâmbăta de Sus a avut, zilele trecute, un şoc când în zona turistică a găsit un şarpe foarte lung.

  •  ,,Acum câteva zile, în apropiere de zona turistică Sâmbăta de Sus, în pădure, am omorât un şarpe care măsura cel puţin doi metri. Din instinct l-am omorât pentru că în urmă cu câţiva ani am fost muşcat de o viperă în Munţii Făgăraşului şi nu vreau să fiu din nou victimă’’ a spus Gigi Antinie.

1 COMENTARIU

  1. Informatiile d-lui Tomas Bross sunt parțial eronate: viperele NU atacă, decât dacă sunt provocate! Viperele, la fel ca toți șerpii, sunt surde (!), insă sunt foarte sensibile la vibrațiile mecanice, adică la pașii noștri. Însă au văzul bine dezvoltat și de obicei ele sesizează prima dată omul, și se retrag.
    Ghetele și pantalonii lungi sunt recomandate.
    Iar șarpele din imagine era probabil un șarpe de casă femelă (nu este foarte clară imaginea), neveninos, care nici măcar nu atacă sau mușcă pentru a se apăra. Mare păcat că lipsa de educație are ca rezultat uciderea atâtor reptile ocrotite de lege si utile pentru ecosisteme

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here