O parte din cimitirul săsesc din Ticușul Vechi, din județul Brașov, a fost vandalizat de persoane rămase încă necunoscute.  Totul s-a întâmplat în jurul datei de 5 mai 2020, aşa cum afirmă preotul Johann Stefani.  Pentru a-i prinde pe răufăcători, Parohia evanghelică din localitate a anunțat că va acorda o recompensă de 500 euro celui ce va contribui în mod decisiv la prinderea faptasilor.

,,Pe această cale aducem la cunoștința publică o faptă antisocială de o gravitate deosebită: Cu câteva zile în urmă a avut loc o vandalizare parţială a cimitirului evanghelic (săsesc) din localitatea Ticușu Vechi (comuna Ticuș), judetul Brasov. Această profanare a fost descoperită în data de 6 mai a.c. în cadrul unei acțiuni de curățenie în jurul și în interiorul cimitirului. S-a constatat că au fost afectate și parțial distruse   26 de cruci şi morminte. Fapta este una de data recentă, întrucât în ziua de duminică, 3 mai, cimitirul a fost vizitat de localnici, care n-au observat atunci aceste devastări. Urmele proaspete de pământ și iarbă pe postamente și fundații precum şi rupturile pietrelor susțin bănuiala că distrugerile s-au produs în intervalul de timp 4 – 6 mai a.c. Persoanele care au constatat profanarea cimitirului – preotul Johann Stefani, consilier local (F.D.G.R.), şi Siegmar Faff, administratorul Parohiei evanghelice C.A. din Ticușul Vechi – sunt de parere că a fost nevoie de un efort destul de mare pentru o astfel de acțiune necreștinească, ceea ce presupune participarea a cel puțin doi indivizi puternici, adolescenți sau adulți. Bănuiala este întărită de găsirea a două cutii de bere goale aproape de zidul cimitirului.
Organele de poliție au fost sesizate în legătura cu profanarea cimitirului evanghelic din Ticușul Vechi. Parohia evanghelică din localitate a anunțat că va acorda o recompensă de 500 euro celui ce va contribui în mod decisiv la prinderea făptașilor.
Organizația județeană Brașov a Forumului German îşi exprimă speranța că vor fi luate măsurile adecvate pentru depistarea și pedepsirea făptașilor. De asemenea sperăm ca ceea ce s-a întâmplat la Ticușul Vechi să rămână un caz izolat, care nu se va repeta nici aici, nici în altă parte”, se arată în comunicatul semnat de Caroline Fernolend, consilier județean, președinte al Forumului Democrat al Germanilor din județul Brașov (F.D.G.Bv.), și Wolfgang Wittstock, consilier județean, membru în consiliul de conducere al F.D.G.Bv.

1 COMENTARIU

  1. Daca cheltuia mai putini bani pe doua camere de luat vederi,acum raufacatorii erau prinsi! In tot cazul nu au venit din alta localitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here