Minciuna are picioare scurte, iar dezinformarea şi manipularea cetăţenilor nu pot  merge la infinit. O dovedeşte şi reacţia Organizaţiei Judeţene Braşov  a PNL care critică şi se delimitează de recentele afirmaţii ale Marianei Câju şi a susţinătorului acesteia, primarul Făgăraşului.  Liberalii din judeţul Braşov inclusiv cei din Ţara Făgăraşului  consideră  afirmaţiile Marianei Câju privind candidatura ei la şefia   CJ Braşov cu susţinerea tuturor forţelor politice din judeţ, nişte  ,,alegaţii”. În plus, primarii PNL din Ţara Făgăraşului o critică pe aceasta  în termeni duri, declaraţiile lor fiind prezentate opiniei publice printr-un comunicat de presă.  Câju a aterizat  la Făgăraş  ca membru în CA de la Spital prin  2017 adusă de primar, iar de atunci se consideră, aşa cum spun făgărăşenii,  şefă peste municipiu.  ,,Cred că d-na Câju încearcă o manipulare ieftină și care nu va duce la nimic. E prea gogonată afirmația cu primarii noștri care, chipurile, o susțin.   Pe de altă parte, cred că primarul din Făgăraș ar fi bucuros să spună că și-a pus omul său la Consiliul Județean, că și-a pus omul său la spitalul din Făgăraș, că și-a pus om al său în altă funcție și așa mai departe. Cred, însă, că a trecut vremea unor astfel de mentalități și abordări. Oamenii trebuie promovați pe competențele lor, probate cu fapte și recunoscute de comunitate” declară  primarul din Şinca Nouă, Dumitru Flucuş.   Făgărăşenii, la rândul lor,  au aflat despre  activitatea  ,,candidatei”  din Monitorul de Făgăraş, care a titrat despre implicarea în comunitate a  binomului Câju-Sucaciu.  Vă prezentăm comunicatele  de presă remise redacţiei de Organizaţia Judeţeană Braşov a PNL şi de  Organizaţia Făgăraş a PNL.

,,Câju, un personaj amuzant, lansează afirmaţii năstruşnice”

,,Față de alegațiile d-nei Mariana Câju, de la Spitalul Municipal Făgăraș, care clamează faptul că ar fi susținută de, practic, toate forțele politice din județul Brașov – inclusiv de „majoritatea primarilor din PNL” – în intenția sa de a candida la președinția Consiliului Județean, Organizația Județeană Brașov a Partidului Național Liberal face următoarele precizări:  D-na Mariana Câju este liberă să își imagineze orice, să-și supraestimeze importanța propriei persoane și chiar să-și prezinte dorințele drept realitate. Are, de asemenea, dreptul inalienabil de a deveni un personaj amuzant, lansând afirmații năstrușnice, care nu au nici un fel de suport în realitate, cel puțin în ceea ce privește un așa-zis sprijin din partea reprezentanților Partidului Național Liberal. Organizația Județeană Brașov a PNL dezavuează încercarea d-nei Mariana Câju de a intra, efemer, în atenția unei părți a publicului prin asemenea alegații. Partidul Național Liberal are, de departe, cei mai mulți primari în județul Brașov și toți aceștia, împreună cu ceilalți membri ai organizației noastre, îl susțin pe președintele Consiliului Județean, dl. Adrian Veștea, ale cărui rezultate în cei 16 de ani de administrație publică vorbesc de la sine și a cărui candidatură pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Brașov a fost validată de Biroul Politic Național al PNL.
Prezentăm, în acest sens, câteva declarații:

  • Mara Mareș, deputat PNL, reprezentant al făgărășenilor în Parlamentul României:Oamenii buni se strâng în jurul oamenilor buni. Oamenii oportuniști, la fel, se strâng în jurul altor oameni oportuniști. Candidatura anunțată de d-na Câju are o singură valență, atât de evidentă de altfel, și anume aceea de a crea valuri și disensiuni politice. Dar aceste valuri și disensiuni dorite de d-na Câju și echipa dânsei nu vor putea niciodată să acopere munca multă și onestă a oamenilor buni. Eu fac parte din echipa celui mai bun președinte pe care l-a avut vreodată Consiliul Județean Brașov: Adrian Veștea. Că este cel mai bun nu este doar o declarație, ci se vede cu ochiul liber, de la drumurile, spitalele și celalalte investiții ale CJ Brașov până la construirea Aeroportului, pe care mulți l-au promis, dar pe care doar Adrian Veștea îl face. Faptele vorbesc, doamna Cîju, iar eu vă spun doar atât: brașovenii și făgărășenii sunt oameni buni!
  •  Sorin Taus, primar PNL al localității Feldioara: „Nici nu am citit ce a declarat acea doamnă și nici nu mă interesează! Ca președinte al Ligii Aleșilor Locali ai PNL din județul Brașov, afirm cu certitudine că toți primarii și consilierii locali și județeni liberali sunt alături de liderul nostru, dl. Adrian Veștea. Pentru că merită!”.
  •   Florin Ioani, primar PNL al comunei  Viștea: „Dacă ar fi măcar un sâmbure de adevăr în ceea ce afirmă d-na Câju, ar fi trebuit să aflu și eu, atât ca primar PNL, cât și ca președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului, din care fac parte, între alții, și ceilalți primari liberali din zonă. Or, nu s-a pus problema. Sunt simple fabulații! Noi îl susținem, cum este firesc, pe dl. Adrian Veștea pentru un nou mandat, iar aici nu încap discuții!
  •   Gheorghe Cristian primar PNL al orașului Victoria: „Nici vorbă s-o susțin pe doamna aceasta! De unde până unde? Eu rămân fidel acelorași principii și valori, de aceea îl susțin din toată inima pe dl. Adrian Veștea. Este candidatul nostru și și-a pus amprenta cum n-a făcut-o nimeni din 1990 încoace pe dezvoltarea acestui județ”.
  •   Dumitru Flucus, primar PNL al localității Șinca Nouă:Cred că d-na Câju încearcă o manipulare ieftină și care nu va duce la nimic. E prea gogonată afirmația cu primarii noștri care, chipurile, o susțin. De ce nu prezintă măcar o dovadă în acest sens? Vă spun eu – pentru că nu are! Păcat pentru dânsa că se coboară la acest nivel. Pe de altă parte, cred că primarul din Făgăraș ar fi bucuros să spună că și-a pus omul său la Consiliul Județean, că și-a pus omul său la spitalul din Făgăraș, că și-a pus om al său în altă funcție și așa mai departe. Cred, însă, că a trecut vremea unor astfel de mentalități și abordări. Oamenii trebuie promovați pe competențele lor, probate cu fapte și recunoscute de comunitate. Tocmai de aceea eu și ceilalți liberali din Țara Făgărașului și din întreg județul suntem alături de Adrian Veștea!”.
  • (Partidul Național Liberal, Organizația Județeană Brașov)

PNL Făgăraş: Câju lansează informaţii false în spaţiul public

,,Organizația PNL Făgăraș ia act cu surprindere de o serie de afirmații false lansate în spațiul public de către doamna Mariana Câju, conform cărora Partidul Național Liberal ar susține candidatura dumneaei la funcția de Președinte al Consiliului Județean Brașov. PNL Făgăraș susține libertatea de exprimare și exercitarea neîngrădită a dreptului de a fi ales, însă nu practică și nu încurajează promovarea de informații false în spațiul public. Partidul Național Liberal nu o susține pe Mariana Câju și nu se asociază, direct sau indirect, cu persoana sa ori cu demersurile sale din plan politic sau mediatic. Partidul Național Liberal îl susține pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Brașov pe dl. Adrian Veștea,actualul președinte al Consiliului Județean. În vreme ce rezultate lui Adrian Veștea vorbesc de la sine, din discursul doamnei Câju nu rezultă decât confuzie, minciună și o evidentă și tristă lipsă a simțului realității. Candidatura dlui. Adrian Vetștea pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Brașov a fost validată de Biroul Politic Național al PNL, la începutul lunii martie a acestui an. La baza acestei decizii stau rezultatele sale din cei 16 ani de administrație publică, precum și investițiile pe care le-a realizat – dintre acestea amintind drumuri, spitale și, de dată recentă, construirea Aeroportului Internațional Brașov-GhimbavOrganizația Partidului Național Liberal Făgăraș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here