Primăria Mândra şi-a propus să desfiinţeze obiceiurile localnicilor  de a depozita la întâmplare deşeurile menajere şi materialele de construcţii.  De peste  2 săptămâmi, angajaţii primăriei  încearcă să identifice  persoanele care aruncă deşeuri în locuri nepermise. Miercuri, 20 mai a.c., mormane de deşeuri (cauciucuri,  resturi de materiale de construcţii şi cărămizi, hârtii) au fost  aruncate  în apropiere de DN1, la ieşirea din localitatea Mândra lângă drumul ce duce la fostul şantier.  ,,Mormanele se văd din DN1.  Am constatat că printre gunoaie sunt nişte documente  pe care este trecută adresa Făgăraş, strada Octavian Paler, nr. 15,  şi numele Cincan Ioan.  Am mers la această adresă şi în curte sunt astfel de deşeuri.  Cu sprijinul poliţştilor vom stabili vinovaţii şi vom emite amenzi în baza  OG 195/2005, art. 96, al 1, pc 9 şi 15. Pentru astfel de persoane vom da amenda maximă, 6.000 lei, iar dacă responsabil este un agent economic, amenda va fi şi mai mare” a spus Şerban Ioan Taflan, primarul comunei Mândra.

Primele amenzi au fost emise de Primăria Mândra în urmă cu 2 săptămâni.

,,Colectăm deșeurile menajere din anul 2007,  dar cu toate acestea în jurul satelor noastre din comună este dezastru. Drumurile sunt pline de gunoaie aruncate la întâmplare de localnicii certaţi cu bunul simţ şi cu cele mai elementare reguli de civilizaţie. Unii dintre noi  nu vor să protejeze mediul şi distrug totul.  Ei m-au determinat  să nu mai tolerez  aceste obiceiuri.   Vor fi amendate toate persoanele care  încalcă regulile şi distrug mediul înconjurător” a explicat Şerban Ioan Taflan, primarul comunei Mândra.

  •    În data de 7 mai 2020 a fost emisă prima amendă  în valoare de 3000 lei de către Primăria  Mândra în baza OG 195/2005. A fost sancţionată Andreiaş Rodica cu domiciliul în Făgăraş, care, conform procesului verbal, a dat foc vegetaţiei uscate fără avizul ISU  şi a depozitat necontrolat deşeuri  pe proprietatea unui localnic din Râuşor, nr. 104.
  •   Şi Cucu Gheorghe din Mândra a fost sancţioat cu 2000 lei pentru că a pătruns cu tractorul pe drumul de exploataţie lăsând  noroi şi resturi vegetale pe asfalt şi a distrus rigola, se stipulează în  procesul verbal încheiat de Primăria Mândra în data de 8 mai 2020.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here