Unul dintre primele proiecte pentru care am facut demersuri, în calitatea mea de președinte al CJ Brașov, se apropie astăzi de final: podul de la Crihalma! Este un proiect derulat prin Compania Națională de Investiții, extrem de necesar locuitorilor comunei Comăna și întregii zone.

Publicată de Adrian Ioan Veştea pe Luni, 25 mai 2020

Lucrările la podul peste râul Olt, care leagă satele Crihalma și Comăna de Jos, sunt aproape de finalizare. În cursul lunii iunie, aşa cum susţine Viorel Grusea, primarul comunei Comăna, se va inaugura investiţia. Podul de lemn care lega aceste localităţi  a fost distrus la inundațiile din vara anului 2018 şi luat de ape. Începând de anul trecut au fost demarate lucrările de construcţie a unui pod nou din beton.

  • ,,Lucrările au evoluat foarte bine, firma de la Oneşti a lucrat într-un ritm bun. De obicei nu laud firmele de construcţii, dar în cazul acesteia pot spune că şi-a făcut treaba bine.  Este primul pod făcut de la zero în ultimele decenii în zona noastră, o investiţie de amploare” a sus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Finanţarea investiţiei la podul de peste Olt în valoare de 18,8 milioane de lei, inclusiv TVA, a fost asigurată de la Guvern prin Compania Naţională de Investiţii. Lucrarea este  executată de SC Confer SRL Oneşti, aceeaşi firmă care construieşte şi podul de la Hălmeag.  Podul este din  beton, are o lungime de 86,60 metri şi rampe de acces cu o lungime de 640 de metri şi o lăţime a părţii carosabile este  de 7,8 metri.   Rampele de acces au înălţimea maximă de 6 metri, iar pe sub acestea sunt  realizate podeţe tubulare, care să permită scurgerea apelor, în cazul unor viituri.  Distanţele  dintre pilonii podului sunt acum mult mai mari, astfel că nu se vor mai forma baraje de gunoaie, crengi şi arbori. Podul are  trotuare cu lăţime de un metru.    Noul pod va permite circulaţia cu o viteză maximă de 60 km/h.  Această investiţie vine în sprijinul localnicilor care  nu vor mai fi nevoiți să ocolească 37 de kilometri pentru a ajunge din Crihalma la Comăna de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here