Deşi nu a fost stabilit vreun calendar al alegerilor locale, guvernanţii fiind ocupaţi cu criza medicală cauzată de COVID-19, unele persoane nu ratează nicio ocazie de a-şi face imagine. În spaţiul public local au apărut deja candidaţii, unii la primării, alţii la şefia Consiliului Judeţean. Cei mai grăbiţi sunt cei care acum ţin frâiele Făgăraşului, binomul Câju-Sucaciu. Dacă au transformat municipiul într-o ogradă proprie, de-acum vor să se extindă la judeţ. Mariana Câju a anunţat săptămâna trecută că va candida la funcţia de preşedinte al CJ Braşov şi că este susţinută de toţi primarii din Ţara Făgăraşului, incluzându-i şi pe primarii PNL. Dar cum minciuna are picioare scurte, iar dezinformarea şi manipularea cetăţenilor nu pot merge la infinit, reacţia Organizaţiei Judeţene Braşov a PNL nu a întârziat să apară. Liberalii braşoveni o critică pe Câju şi se delimitează de recentele ei afirmaţii şi de cele ale susţinătorului acesteia, primarul Făgăraşului. Au sărit şi liberalii de la Făgăraş şi le-au adus critici dure celor doi.

,,Alegaţiile“ lui Câju

Liberalii din judeţul Braşov, inclusiv cei din Ţara Făgăraşului, consideră afirmaţiile Marianei Câju privind candidatura ei la şefia CJ Braşov cu susţinerea tuturor forţelor politice din judeţ nişte ,,alegaţii“. În plus, primarii PNL din Ţara Făgăraşului o critică pe aceasta în termeni duri, declaraţiile lor fiind prezentate opiniei publice printr-un comunicat de presă. ,,Cred că d-na Câju încearcă o manipulare ieftină şi care nu va duce la nimic. E prea gogonată afirmaţia cu primarii noştri care, chipurile, o susţin. Pe de altă parte, cred că primarul din Făgăraş ar fi bucuros să spună că şi-a pus omul său la Consiliul Judeţean, că şi-a pus omul său la spitalul din Făgăraş, că şi-a pus om al său în altă funcţie şi aşa mai departe. Cred, însă, că a trecut vremea unor astfel de mentalităţi şi abordări. Oamenii trebuie promovaţi pe competenţele lor, probate cu fapte şi recunoscute de comunitate“, declară primarul din Şinca Nouă, Dumitru Flucuş.

Câju, care este originară din Constanţa, unde convieţuieşte o largă comunitate de aromâni, a aterizat la Făgăraş prin 2017. A fost adusă de primar ca membru în CA de la Spital, iar de atunci se consideră, aşa cum spun făgărăşenii, şefă peste municipiu. O găsim ca director în mai toate proiectele despre care vorbeşte primarul, este anunţată ca director şi în viitoarea asociaţie a ,,microregiunii Ţara Făgăraşului“. Făgărăşenii au aflat despre activitatea ,,candidatei“ din Monitorul de Făgăraş, care prezintă activitatea reală a binomului Câju-Sucaciu.

Au pretenţii de la liberali

Surse din PNL susţin că atât Câju, cât şi primarul ar fi renunţat uşor la calitatea de independenţi politic, dacă liberalii le-ar fi acceptat pretenţiile pentru anumite funcţii publice. ,,Voiau să candideze din partea PNL, mai precis pentru funcţia de primar şi primul loc pe lista PNL pentru Senat pentru Câju. Veneau la pachet. Şi pentru că nu am acceptat acest lucru, vedem că recurg la tot felul de atacuri şi afirmaţii nereale. La alegeri, PNL are propriii candidaţi. Sunt multe lucruri pe care le vom face publice la timpul potrivit“ spun surse din PNL.

,,Câju, un personaj amuzant, lansează afirmaţii năstruşnice“

Vă prezentăm comunicatele de presă remise redacţiei de Organizaţia Judeţeană Braşov a PNL şi de Organizaţia Făgăraş a PNL.

,,Faţă de alegaţiile d-nei Mariana Câju, de la Spitalul Municipal Făgăraş, care clamează faptul că ar fi susţinută de, practic, toate forţele politice din judeţul Braşov – inclusiv de «majoritatea primarilor din PNL» – în intenţia sa de a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, Organizaţia Judeţeană Braşov a Partidului Naţional Liberal face următoarele precizări: D-na Mariana Câju este liberă să îşi imagineze orice, să-şi supraestimeze importanţa propriei persoane şi chiar să-şi prezinte dorinţele drept realitate. Are, de asemenea, dreptul inalienabil de a deveni un personaj amuzant, lansând afirmaţii năstruşnice, care nu au nici un fel de suport în realitate, cel puţin în ceea ce priveşte un aşa-zis sprijin din partea reprezentanţilor Partidului Naţional Liberal. Organizaţia Judeţeană Braşov a PNL dezavuează încercarea d-nei Mariana Câju de a intra, efemer, în atenţia unei părţi a publicului prin asemenea alegaţii. Partidul Naţional Liberal are, de departe, cei mai mulţi primari în judeţul Braşov şi toţi aceştia, împreună cu ceilalţi membri ai organizaţiei noastre, îl susţin pe preşedintele Consiliului Judeţean, dl. Adrian Veştea, ale cărui rezultate în cei 16 de ani de administraţie publică vorbesc de la sine şi a cărui candidatură pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov a fost validată de Biroul Politic Naţional al PNL. Prezentăm, în acest sens, câteva declaraţii:

  •  Mara Mareş, deputat PNL, reprezentant al făgărăşenilor în Parlamentul României: „Oamenii buni se strâng în jurul oamenilor buni. Oamenii oportunişti, la fel, se strâng în jurul altor oameni oportunişti. Candidatura anunţată de d-na Câju are o singură valenţă, atât de evidentă de altfel, şi anume aceea de a crea valuri şi disensiuni politice. Dar aceste valuri şi disensiuni dorite de d-na Câju şi echipa dânsei nu vor putea niciodată să acopere munca multă şi onestă a oamenilor buni. Eu fac parte din echipa celui mai bun preşedinte pe care l-a avut vreodată Consiliul Judeţean Braşov: Adrian Veştea. Că este cel mai bun nu este doar o declaraţie, ci se vede cu ochiul liber, de la drumurile, spitalele şi celelalte investiţii ale CJ Braşov până la construirea Aeroportului, pe care mulţi l-au promis, dar pe care doar Adrian Veştea îl face. Faptele vorbesc, doamna Cîju, iar eu vă spun doar atât: braşovenii şi făgărăşenii sunt oameni buni!
  •  Sorin Taus, primar PNL al localităţii Feldioara: „Nici nu am citit ce a declarat acea doamnă şi nici nu mă interesează! Ca preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PNL din judeţul Braşov, afirm cu certitudine că toţi primarii şi consilierii locali şi judeţeni liberali sunt alături de liderul nostru, dl. Adrian Veştea. Pentru că merită!“.
  •  Florin Ioani, primar PNL al localităţii Viştea:Dacă ar fi măcar un sâmbure de adevăr în ceea ce afirmă d-na Câju, ar fi trebuit să aflu şi eu, atât ca primar PNL, cât şi ca preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Făgăraşului, din care fac parte, între alţii, şi ceilalţi primari liberali din zonă. Or, nu s-a pus problema. Sunt simple fabulaţii! Noi îl susţinem, cum este firesc, pe dl. Adrian Veştea pentru un nou mandat, iar aici nu încap discuţii!“
  •   Gheorghe Cristian primar PNL al oraşului Victoria:Nici vorbă s-o susţin pe doamna aceasta! De unde până unde? Eu rămân fidel aceloraşi principii şi valori, de aceea îl susţin din toată inima pe dl. Adrian Veştea. Este candidatul nostru şi şi-a pus amprenta cum n-a făcut-o nimeni din 1990 încoace pe dezvoltarea acestui judeţ“.
  •   Dumitru Flucus, primar PNL al localităţii Şinca Nouă: „Cred că d-na Câju încearcă o manipulare ieftină şi care nu va duce la nimic. E prea gogonată afirmaţia cu primarii noştri care, chipurile, o susţin. De ce nu prezintă măcar o dovadă în acest sens? Vă spun eu – pentru că nu are! Păcat pentru dânsa că se coboară la acest nivel. Pe de altă parte, cred că primarul din Făgăraş ar fi bucuros să spună că şi-a pus omul său la Consiliul Judeţean, că şi-a pus omul său la spitalul din Făgăraş, că şi-a pus om al său în altă funcţie şi aşa mai departe. Cred, însă, că a trecut vremea unor astfel de mentalităţi şi abordări. Oamenii trebuie promovaţi pe competenţele lor, probate cu fapte şi recunoscute de comunitate. Tocmai de aceea eu şi ceilalţi liberali din Ţara Făgăraşului şi din întreg judeţul suntem alături de Adrian Veştea!“. (Partidul Naţional Liberal, Organizaţia Judeţeană Braşov)

PNL Făgăraş: Câju lansează informaţii false în spaţiul public

,,Organizaţia PNL Făgăraş ia act cu surprindere de o serie de afirmaţii false lansate în spaţiul public de către doamna Mariana Câju, conform cărora Partidul Naţional Liberal ar susţine candidatura dumneaei la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. PNL Făgăraş susţine libertatea de exprimare şi exercitarea neîngrădită a dreptului de a fi ales, însă nu practică şi nu încurajează promovarea de informaţii false în spaţiul public. Partidul Naţional Liberal nu o susţine pe Mariana Câju şi nu se asociază, direct sau indirect, cu persoana sa ori cu demersurile sale din plan politic sau mediatic. Partidul Naţional Liberal îl susţine pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov pe dl. Adrian Veştea, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean. În vreme ce rezultate lui Adrian Veştea vorbesc de la sine, din discursul doamnei Câju nu rezultă decât confuzie, minciună şi o evidentă şi tristă lipsă a simţului realităţii. Candidatura dlui Adrian Veştea pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov a fost validată de Biroul Politic Naţional al PNL, la începutul lunii martie a acestui an. La baza acestei decizii stau rezultatele sale din cei 16 ani de administraţie publică, precum şi investiţiile pe care le-a realizat – dintre acestea amintind drumuri, spitale şi, de dată recentă, construirea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav“. (Organizaţia

Partidului Naţional Liberal Făgăraş)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here