Cătălin Răduleț, antrenorul clubului făgărășean de karate ACS Azuma Dojo a inițiat un program de pregătire pentru elevii săi pentru perioada restricțiilor din timpul pandemiei.

  • ,,În data de 13 martie am făcut ultimul antrenament în sală cu elevii, după care copiii au intrat într-un program special de pregătire adaptat situației de pandemie. Începând cu data de 2 aprilie am demarat acest program on line pe categorii de vârstă. Antrenamentele s-au făcut și se fac în continuare pe grupul privat al clubului nostru pe  facebook, iar copiii sunt foarte receptivi la acest program.   În perioada aceasta le-am făcut un program de pregătire fizică pentru a se menține în formă fizică dar și tehnică.   Am respectat toate reglementările în vigoare pentru că nu sunt doar antrenor de karate, eu lucrez în sistemul de învățământ și sunt cadru didactic, profesor de sport.   În prima fază, am început cu niște filmulețe de pregătire fizică luate de pe youtoube, respectiv  exerciții pentru dezvoltarea rezistenței, mobilitate și antrenament specific de karate executat individual, mai precis kata (N.R- luptă imaginară cu mai mulți adversari)” a spus Cătălin Răduleț.

Sportivii de la ACS Azuma sunt verificați în timpul acestui program de antrenor.

  • ,,Când lucrezi exerciții fizice și cardio execuți un număr de mișcări care se repetă la un anumit interval de timp. Am propus exerciţii care se pot executa în casă și nu necesită un spațiu prea mare. Exercițiile cardio se pot lucra foarte mult și pentru slăbit.   În fiecare săptămână, în funcție de vârstă, avem câte un exercițiu de pregătire care trebuie repetat de 4-5 ori, după care trebuie executat pe timpi. Exercițiile sunt filmate, iar copiii le trimit pe grup pentru a-i putea verifica.  În paralel cu exercițiile fizice, sportivii primesc și câte un antrenament de kata. Când facem pregătire normală, în sala de sport, antrenamentele noastre constau în două antrenamente săptămânale de kata și două de kumite (N.R- luptă liberă după reguli foarte stricte). Încălzirea o facem cu puțină tehnică de bază, după care se lucrează doar competițional.   Scopul acestor antrenamente este ca sportivii să nu-și piardă forma fizică și tehnică” a mai spus antrenorul Cătălin Răduleț. Cătălin Răduleț este profesor de sport în cadrul Liceului Teologic ,,Constantin Brâncoveanu” și  al Școlii Gimnaziale Comăna de Jos și Crihalma şi deține 3 dan în karate Shotokan. La şcoala lui se antrenează şi fiul său, Alin, care este vicecampion mondial en titre la kumite U 14. (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here