Centrele de examen pentru  bacalaureatul  din acest an vor fi constituite în liceele  cu minimum 30 de elevi înscrişi la examen, iar lucrările vor fi corectate în fiecare județ și nu în centre din țară, aşa cum s-a procedat în anii trecuţi. Potrivit noului ordin al MEC, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare. Până la 8 iunie 2020, Comisia județeană de bacalaureat care funcționează la nivelul fiecărui inspectorat școlar va nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Tot comisia județeană de bacalaureat se va ocupa de organizarea centrelor de evaluare, care vor fi pe zone. Conform ultimelor precizări ale ministrului Educației, centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați. Pregătirile pentru examenul național de bacalaureat vor fi făcute în acest an în aproape fiecare liceu.

  •   Candidații din acest an, elevi din seria curentă dar și absolvenții din seriile anterioare care vor să susțină bacalaureatul în acest an, trebuie să se înscrie în perioada 3 – 10 iunie.
  •  Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se va face în perioada 11 – 17 iunie.
  •  Prima probă scrisă, la limba și literatura română, va fi pe 22 iunie.
  •  Proba obligatorie a profilului la istorie sau la matematică se va desfășura pe 24 iunie.
  •  Ultima probă scrisă, la o disciplină la alegere din aria profilului sau a specializării, se va susține pe 25 iunie.
  •  Pe 30 iunie, candidații vor afla și primele rezultate ale sesiunii de vară a examenului de bacalaureat.
  •  În zilele de 30 iunie și 1 iulie se depun contestații, iar pe 5 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Centru de examen  la Victoria

În ultimii ani, elevii din clasele a XII-a din Victoria susţineau probele pentru examenul de bacalaureat la centrele organizate la Făgăraş.  În acest an însă, elevii din Victoria de la Liceul Teoretic ,,IC ,,Drăguşanu’’ şi de la ,,CT Dr. Alexandru Bărbat’’ vor susţine examenul de bacalaureat la Victoria. ,,Din cauza pandemiei, se va organiza un centru de bacalaureat la Victoria. Elevii de la cele două licee din oraş vor susţine examenul de bacalaureat în clădirea şcolii generale’’ a   spus prof. Matei Morlova, directorul adjunct de la ,,IC Drăguşanu”. Vor susţine bacalaureatul 45 elevi de la Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ şi 16 elevi de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here