Locuitorii din satele Ludişor, Sâmbăta de Sus şi Dridif  îşi vor putea spori confortul din case prin racordarea acestora la reţeaua de gaz metan.  În această perioadă  se derulează ultima etapă a  proiectului  privind  concesionarea reţelei de gaz unei firme de specialitate. ,,Reţeaua stradală de gaz metan din satele Ludişor, Sâmbăta de Jos şi Dridif  va ajunge în administrarea distributorului de gaz metan. Săptămâna trecută  a fost inventariată  conducta de gaz metan,  branşamentele şi vanele de o comisie  formată din reprezentanţi ai Distrigaz Sud Bucureşti care a fost în comună. Este o etapă premergătoare concesionării  reţelei de gaz” a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.  În aceste sate exista reţea de gaz metan  stradală de 25 de ani, aşa cum explică primarul comunei, dar nu a fost folosită. Abia în ultimii ani conductele au fost revizuite şi s-a realizat proba de presiune în cele trei staţii de reglare.  ,,Au fost făcute probele de presiune şi revizia staţiilor, care vor fi preluate de Transgaz Mediaş.  Pot estima că în 4-5 luni,   reţeaua de gaz metan poate fi utilizată. Gazul va fi la poarta fiecărui localnic din aceste sate, urmând ca fiecare să-şi realizeze instalaţiile interioare” a mai spus primarul Gheorghe Osalciuc. La Ludişor  sunt 127 de gospodării, la Sâmbăta de Jos, 143, iar la Dridif 174 de case, care vor putea deveni abonaţi ai distribuitorului de gaz.  ,,După ce se va primi cota de gaz de la ANRE, intenţionăm să organizăm adunări generale în aceste sate în care să prezentăm sătenilor ofertele unor firme care realizează proiectele şi instalaţiile interioare. Astfel, oamenii pot alege oferta cea mai convenabilă şi se pot racorda la reţeaua de gaz” a mai adăugat Osalciuc. Pentru satul Cincşor   a fost depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea reţelei de gaz metan, care centralizează toate proiectele similare din ţară, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene. (M.F.)

4 COMENTARII

 1. De ce nu se da publicitatii calendarul exact? Ultima etapa poate sa dureze un an, doi….
  Iar a aruncat cu banii publici pe un articol de campanie electorala fara sa comunice un lucru concret…

 2. Ca si cu asfaltarea .. totul se intampla in an electoral .. daca se intarzie o zi doar .. ne vedem cu gaz la urmatoarele alegeri … :)) Nu asa au trecut ultimii 20 de ani?

 3. Asa este…..
  De aproape 25 de ani au pus tevile pt GAZ si inca tot promit….
  Sambata de jos un sat la drumul national si care ar fi trebuit sa aiba toate stricturile necesare(apa curenta,canalizare,gaz) de mult timp, a ramas in epoca de piatra….
  In comparatie cu alte sate (Dragus ,Lisa) care sunt mult mai departe de soseaua nationala si cu multi ani in urma au toate facilitatile.
  V-ati intrebat de ce? Pt ca au avut persoane care s-au interesat mai mult pentru satele lor.
  Intrebarea este daca pt satele asta se intereseaza serios cineva sau cauta sa obtina voturi?
  Speram ca cineva sa se ocupe si cu soarta satelor acestea chiar daca nu au multe voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here