Procurorii DIICOT au făcut azi, 4 unie 2020,  percheziții la Făgăraș la  domiciliul handbalistului francez Pierre Yves Ragot într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, potrivit unor surse judiciare. El e acuzat de procurori că ar fi crescut cannabis într-un cort în locuința din Făgăraș. La percheziții au fost găsite circa 400 grame de cannabis și dispozitive de întreținere a plantelor, potrivit surselor citate. Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă  astăzi cu preşedintele CSM, Lucian Filk, dar acesta n-a spus nimic despre handbalistul legitimat la club care avea  astfel de preocupări.  Francezul Pierre Yves Ragot  era pe lista echipei care va juca şi în sezonul următor.

CSM  Făgăraş declară că  habar nu  avea de preocupările hanbalistului

 

Pierre Yves Ragot (34 ani) a fost legitimat la CSM Făgăraș în noiembrie 2019 și este considerat unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. El a petrecut trei sezoane și la Dinamo (2014-2017), echipă cu care a și câștigat două titluri de campion. De asemenea, handbalistul francez a mai evoluat la Minaur Baia Mare. El este căsătorit cu o româncă și au un copil. „Jucam tenis cu colegul meu când am aflat această știre. Sunt surprins și consternat pentru că atâta vreme cât l-am avut la antrenamente, până în martie, nu am avut absolut nicio problemă cu el. Stăm și ne uităm unii la alții și nu știm ce se întâmplă. Îmi pare rău pentru el și pentru familia lui”, a declarat antrenorul lui CSM Făgăraș, Raul Fotonea.

Comunicatul DIICOT   

La data de 04.06.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Făgăraş într-o cauză vizând săvârşirea de către un suspect, cetăţean francez, a infracţiunii de trafic de droguri de risc. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie – iunie 2020, suspectul, în vârstă de 34 de ani, a cultivat plante de cannabis, în vederea comercializării. La data de 04.02.2020, suspectul a comandat de pe un site de profil, trei colete cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, toate în greutate totală de 35 kg, achitând pentru acestea suma de 2500 lei. De asemenea, la data de 12.05.2020 suspectul a comandat un colet cu materiale necesare susţinerii plantaţiilor indoor de cannabis, achitând pentru acesta suma de 1257 lei. În urma percheziției domiciliare au fost ridicate aproximativ 700 de grame de cannabis, o instalație folosită la întreținerea culturii, două telefoane mobile, precum și un grinder și un cântar electronic.
Suspectul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Braşov, în vederea audierii. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Mai multe detalii în ediţia print a ziarului Monitorul de Făgăraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here