Începând cu data de 1 iulie, vor intra în vigoare câteva noi regului de circulaţie.  Noul Cod Rutier aduce   schimbări importante în ceea ce privește viitorii conducători auto, dar și pentru conducătorii auto cu vechime.

Obligativitatea terminării celor 10 clase

Potrivit noului cod rutier, toți cetățenii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase. Astfel, codul rutier 2020 schimbă regulile pentru viitorii candidați ce se înscriu la cursurile unei școli de șoferi. Luna iulie aduce obligativitatea de a fi absolvit cele 10 clase din cadrul învățământului deja obligatoriu şi să  facă dovada terminării studiilor. Prin această nouă regulă impusă prin Codul Rutier se dorește evitarea analfabeților.

Reguli noi pentru şoferii în vârstă

Reglementările care intră în vigoare de la 1 iulie 2020 îi vizează și pe cei care dețin deja permis de conducere, în special pe cei mai în vârstă. Astfel, cei trecuți de prima tinerețe sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. Pe de altă parte, este cunoscut faptul că aceștia prezintă un risc crescut de a provoca accidente rutiere din pricina unor probleme de sănătate. Așadar, medicul este cel care urmează să consulte și să hotărască dacă șoferul are capacitatea de a conduce pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here