Ploile torenţiale căzute în cantităţi mari în ultimele 3 zile au făcut ravagii în unele localităţi din Ţara Făgăraşului.  Cele mai afectate de ape  au fost satele  Mândra, Ileni, Şona, Toderiţa şi Râuşor. În noaptea de  vineri spre sâmbătă, dar  şi  în noaptea de duminică spre luni apele au inundat  beciurile şi curţile localnicilor. Şi suprafeţe mari de culturi agricole au fost acoperite de apă. Unele străzi au fost distruse de  şuvoaie, iar două podeţe de pe DC 66, Făgăraş-Şona au fost avariate. La Şona un copac a căzut pe firele de înaltă tensiune, lăsând gospodăriile din acea zonă fără curent electric.  Voluntarii de la SVSU Mândra şi personalul Primăriei au urmărit situaţia şi au intervenit pentru a-i ajuta pe cetăţeni.

  • ..A plouat foarte tare, torenţial. Beciul  şi curtea s-au umplut de apă. Am încercat să scoatem apa cu o pompă, dar am cerut ajutor şi la primărie întrucât nu făceam faţă” a spus un sătean.

,,Am fost solicitaţi de săteni pentru a-i ajuta să scoată apa din beciuri. Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Mândra a intervenit în fiecare localitate a comunei. Am folosit utilajele din dotarea primăriei pentru a decolmata canalele din satele afectate. Am intervenit la Mândra, Râuşor, Ileni, Toderiţa şi Şona” a declarat Şerban Ioan Talan, primarul comunei Mândra.

Torenţii  proveniţi de pe dealuri au afectat mai multe gospodării din Şona. Au fost deteriorate două podeţe de pe DC 66 şi parţial carosabilul.  Aşa cum susţine  Andrei Beleaua, şeful SVSU Mândra, în comună au fost inundate  gospodării, terenuri agricole, culturi de porumb, beciurile caselor şi străzi.

,,Am  întocmit raportul privind  pagubele produse de inundaţii în satele comunei Mândra pe care l-am trimis la Prefectura Braşov şi ISU Braşov. Am verificat şi anunţat proprietarii stânilor din comună care erau în pericol din cauza apelor. Sunt 3 stâni la Mândra şi o stână la Râuşor. Am verificat şi culturile, suprafeţe mari de culturi cu porumb de la Mândra sunt sub apă” a spus Andrei Beleaua, şeful SVSU Mândra.

Şi la Făgăraş au existat gospodării afectate de ape. În cursul zilei de luni pompierii de la ISU Făgăraş au fost solicitaţi pe strada Livezii pentru a scoate apa din beciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here