Presa obedientă primarului Făgăraşului a reacţionat prompt la ordinul edilului şef după ce CL Făgăraş, în şedinţa extraordinară din 16 iunie a.c., a respins proiectele propuse de Executiv. Astfel, primarul acuza imediat după şedinţă că votul  în plen a fost unul electoral comandat din umbră de Nelu Mareş, consilier judeţean PNL şi preşedinte al organizaţiei PNL Făgăraş, şi de deputatul Mihai Popa. Cei doi  au fost surprinşi să afle că primarul Făgăraşului îi face răspunzători pentru poziţia Legislativului faţă de proiectele propuse.    Este vorba despre schimbarea destinaţiei creditului în valoare de 25.000.000 lei  contractat pentru Ocolitoare şi alocarea de stimulente financiare pentru Spitalul Municipal Făgăraş.

 Deputatul Mihai Popa:  ,,Primarul îşi face bani de campanie electorală din creditul Ocolitoarei”

,,Sunt probleme importante pentru Făgăraş  pe care primarul avea obligaţia să le rezolve în acest mandat. A promis Ocolitoarea, a luat credit, iar acum vine şi  spune că vrea banii din împrumut pentru investiţii care sunt déjà finanţate.  Chiar îi crede proşti pe făgărăşeni şi pe consilierii locali cărora le-a cerut votul în şedinţa extraordinară de ieri?  Este dezinformare ceea ce face  acest primar. Schimbarea destinaţiei creditului înseamnă bani pentru  campania lui electorală. Aceste investiţii pe care le invocă pentru a fi finanţate din creditul Ocolitoarei au fost déjà bugetate, există bani pentru realizarea lor. Prin declaraţiile lui  îi prosteşte pe oameni  pentru a obţine voturi. Aduce acuzaţii unor consilieri că ar face parte din ProRomânia, nu este adevărat. Organizaţia  ProRomânia  Făgăra este formată, deocamdată,  din persoane neafiliate politic.  Este dreptul persoanelor să se înscrie în orice partid poltic doresc” a declarat deputatul Mihai Popa.

 

Nelu Mareş: ,,Primarul va răspunde în faţa legii pentru aceste calomnii”

,,Primarul Făgăraşului este maestru în calomnii. Declaraţiile lui la adresa mea sunt pure calomnii şi cu siguranţă va răspunde pentru ele în faţa legii. Consilierii locali PNL au votat după propria lor conştiinţă, nu le-a dictat nimeni modul în care să voteze.  Am văzut că şi consilierii locali de la alte partide s-au opus acestor proiecte şi au cerut explicaţii primarului. Am analizat şi eu proiectele de hotărâre    ca şi consilier judeţean cu experienţă. Cum poţi să votezi schimbarea destinaţiei unui credit fără garanţii? Consilierii locali liberali au cerut o amânare, nu s-au împotrivit, au cerut explicaţii şi lămuriri  asupra acestor proiecte.  Vorbeşte de campanie electorală? El este în campanie electorală, plăteşte presa din banii publici pentru  imaginea lui” a declarat consilierul judeţean Nelu Mareş, preşedintele PNL Făgăraş.

2 COMENTARII

  1. Un alt argument in afara de „va raspunde in fata legii”,mai aveti? Nu este mai simplu sa lasati obiectivele de care fagarasenii au nevoie sa fie executate? Nu v-a ales nimeni sa „ganditi”in locul fagarasenilor! Sa ma astept si eu la raspundere in fata legii?

  2. Domnule Constantin,
    o sa incerc sa va explic pe intelesul dvs situatia. Dvs ( presupume ca jucati rolul primarului) cereti bani de paine si plata unei facturi (digi sau curent electric, etc) de la sotia dvs( care joca rolul consilierilor locali) . Dar dvs, in loc sa cumparati paine si sa platiti factura, mergeti la restaurant si beti banii. Veniti apoi acasa si cu chef de scandal si umflat in pene de aburii alcoolului, ii mai cereti sotiei alti bani pt paine si factura.
    Sa u intoarca matura pe spatele dvs , sotia?
    Daca dvs cosiderati aceasta metoda una normala, atunci inseamna ca sunteti de aceeasi teapa cu …sarlatanii. Si, da, asteptati-va sa suportati rigorile legii sau dupa cum am spus ale maturii pe spate din partea sotiei. Un om normal nu fura / inseala propria familie.

    Sa nu uit , nu sunt nici sustinator Mares, nici Popa sau al primarului combinagiu care sparleste bani din budet.. Pt mine sa isi scoata ochii intre ei. dar sunt de partea adevarului si a fagarasului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here