Partidele parlamentare au ajuns la un consens pentru impozitarea tuturor pensiilor speciale.  Miercuri, 17 iunie a.c.,  Camera Deputaților a votat cu 307 voturi „pentru” și un singur vot ,,împotrivă”. Astfel, vor fi impozitate cu  10% pensiile de la  2001 la 7000 de lei și cu 85% pentru cele mai mari de 7.001 lei.   Legea prevede impozitarea tuturor pensiilor, fiind incluși și magistrații, polițiștii, militarii, diplomații etc.

,,Pentru că în această lege (cea privind impozitarea pensiilor care urmează să fie adoptată de Camera Deputaţilor miercuri – n.r.) se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstituţionalitate, vă propun ca mâine (joi – n.r), în plenul reunit, să introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari. Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă va face şedinţă, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Apreciez acest gest, apreciez că discuţiile au ajuns în acest punct. Eu sper să nu fie o chestie de PR, ci o chestie serioasă, pentru că aceste pensii speciale trebuie impozitate. Nu putem merge pe anulare pentru că am intra în morişca CCR. Dacă există voinţă politică vom vota orice proiect de impozitare a pensiilor speciale, astfel încât să terminăm cu această şaradă”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

PSD a propus şi vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Aceşti bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocaţii şi pensii şi nu în buzunarele clientelei politice a PNL”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here