Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr. Andrea Neculau, spune că situația este sub control la Brașov în ciuda numărului mare de cazuri de infecţie cu COVID-19. „Nu ne așteptam la o ascensiune atât de alertă. Lumea a ieșit pe străzi, a ieșit în excursii și uite așa am crescut riscul de îmbolnăvire. Consider, însă, că situația este sub control. Am reușit să deschidem noi capacități de spitalizare pentru cazurile covid pe care le identificăm, la Spitalul CFR mai avem încă 55 de locuri amenajate în ultimele zile. Suntem în cursul deschiderii și Spitalului Municipal Săcele cu încă 54 de locuri. Angajații trebuie să evite pauzele în comun și să fie responsabili. Probabil că toți vom trece prin această boală, mai devreme sau mai târziu. Suntem îngrijorați, dar nu ne gândim la măsuri extreme. În momentul acesta avem 313 paturi pentru bolnavii Covid-19, cu previziunea că vom ajunge la 367 de paturi. Nu mă aștept să se oprească acest trend, dar recunosc că este o pantă blândă, nu una care să ne expună la riscul de a rămâne complet fără capacitatea de îngrijire a pacienților. Avem foarte puține locuri, spre exemplu, pentru operații. Boala este cu transmitere comunitară, în județul nostru. Sunt zonele tradiționale de lângă Săcele, Zizin, Tărlungeni, Budila, care au un grad mai accentuat de răspândire a bolii. Orașul Brașov este cel care are cele mai multe cazuri din județ. ”, a spus Andrea Neculau citată de realitateadebrasov.

COVID-19 în instituţiile din Braşov

Infecţiile cu Coronavirus au ajuns şi în instituţiile publice din Braşov. Ieri a fost confirmată infecţia unuia dintre directorii Primăriei Braşov, care se află în autoizolare la domiciliu de o săptămână. De asemenea, probleme sunt şi la Sistemul de Gospodărire a Apei, unde şapte angajaţi sunt internaţi în prezent şi trei în izolare. De la începutul pandemiei până în prezent însă, SGA a avut nu mai puţin de 31 de cazuri suspecte şi/sau confirmate. La Opera Braşov, cel puţin un angajat din rândul TESA a fost confirmat. Rezultate pozitive la testări au apărut şi în rândul personalului de conducere al SPitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unde atât managerul Călin Cobelschi, cât şi directorul Medical, dr. Cătălin Mişarcă au fost confirmaţi cu infecţia.

Cazurile provin din comunităţile de rromi

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul județului Brașov, iar 20% din totalul acestor cazuri provin din zona Săcele, Tărlungeni, Budila, Teliu, Prejmer, Vama Buzăului, la solicitarea Direcției Județene de Sănătate Publică Brașov, Spitalul Municipal Săcele va interna și trata cazuri asimptomatice și ușoare de infecție cu noul coronavirus. Activitatea spitalicească pentru această categorie de pacienți se va desfășura urmând circuite funcționale bine stabilite, bine delimitate și avizate sanitar, astfel încât pacienții non-covid și personalul medical să nu fie supuși riscului infectării. Activitatea de servicii medicale clinice și ambulatorii non-covid se va desfășura în Policlinica Municipală Săcele.
În momentul în care numărul de cazuri se va diminua, Spitalul Municipal va reveni la funcționarea normală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here