Autor: M.Ex.

Tinerii care l-au şantajat că-l toarnă sunt obligaţi să-i dea înapoi pedofilului 27.500 de euro, în timp ce minorii abuzaţi de el primesc despăgubiri doar câte 500 de euro

Gheorghe Podar, „Jimmy Podar”, cum îi spun concetățenii, fost primar în comuna Cristian, a întreţinut relaţii sexuale cu trei băieţi cărora le oferea bani. Victimele erau elevi de şcoală generală şi aveau între 13 şi 14 ani. Judecătoria Zărneşti l-a condamnat pe Podar la 2 ani şi 3 luni cu suspendare. În acelaşi dosar au fost judecaţi şi tinerii care l-au șantajat pe bărbat că-l dau în gât și care i-au cerut bani lui Podar, pentru a nu dezvălui o filmare în care el abuza copiii. Și șantajul se pedepsește iar tinerii au primit o pedeapsă mai grea, dar tot cu suspendare. În schimb, tinerii care l-au şantajat pe pedofil   sunt obligaţi să-i dea înapoi 27.500 de euro, în timp ce minorii abuzaţi primesc despăgubiri doar câte 500 de euro, scrie libertatea.ro.

Îi abuza la cabană

Gheorghe Podar   a fost condamnat de judecătoria Zărnești la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru acte sexuale cu minori. Bărbatul a fost arestat anul trecut. „Prin rechizitoriul din data de 27.11.2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a inculpatului Podar Gheorghe, sub aspectul comiterii infracţiunii de act sexual cu un minor (în formă continuată – 3 acte materiale).
În fapt s-a reţinut că de la începutul anului 2019 şi până în cursul lunii octombrie 2019, în timp ce se afla la cabana proprietate personală aflată în loc. Vulcan, jud. Braşov inculpatul Podar Gheorghe a întreţinut relaţii sexuale cu trei persoane vătămate minore cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, cunoscând vârsta minorilor, remiţându-le în acest sens persoanelor vătămate diverse sume de bani“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Totul a ieșit la iveală după ce bărbatul a fost șantajat

Totul a ieșit la iveală după ce bărbatul a fost șantajat. „Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a inculpaţilor majori Chioaşcă Sebastian şi Bloj Codruţ şi a inculpatului minor C.D.C. sub aspectul comiterii infracţiunii de şantaj. În fapt s-a reţinut că cei trei inculpaţi după ce au aflat că numitul Podar Gheorghe a întreţinut acte sexuale cu persoanele vătămate minore şi după ce au aflat de existenţa unei înregistrări video care îl surprindea pe numitul Podar Gheorghe în ipostaze compromiţătoare, în perioada iulie – octombrie 2019 l-au ameninţat pe Podar Gheorghe cu darea în vileag a acestor fapte, în scopul dobândirii în mod injust a unor sume de bani, primind în acest sens suma de 24.000 de euro, suma de 1.000 de euro, respectiv suma de 3.000 de euro“, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.
Și tinerii care l-au șantajat au primit pedepse de 2 și 3 ani de închisoare cu suspendare și trebuie acum să dea banii înapoi. Sentința nu a fost contestată de niciuna dintre părți și va rămâne astfel definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here