•  Soţia lui a fost arestatã

  •   Hideg a fãcut afaceri  ş cu Spitalul Municipal Fãgãraş ,,un tun” de 1,5 milioane de lei

 

În plinã stare de urgenţã, afaceristul Cãtãlin Robertino Hideg a folosit ca paravan o bucãtãreasã pentru a vinde statului 1,75 milioane de mãşti la preţuri exorbitante. De pe urma acestei afaceri, Hideg a încasat 11,3 milioane euro. Dupã ce presa a relatat despre aceastã afacere, Hideg a reuşit sã fugã în Abu Dhabi la bordul unui avion Tarom. Tarom a operat în perioada stãrii de urgenţã doar zboruri de transport marfã şi corespondenţã, umanitare sau care asigurau servicii medicale de urgenţã. Într-un astfel de zbor, Hideg a fost trecut pe lista de echipaj ca tehnician şi a reuşit astfel sã plece în Abu Dhabi, el neavând la acel moment vreo interdicţie de a pãrãsi România. Țara noastrã nu are tratat de extrãdare cu Emiratele Arabe Unite, însã cazurile sunt tratate individual de judecãtorii arabi care adesea nu vor sã dea impresia cã ţara lor devine un magnet pentru criminalitatea economicã aducãtoare de depozite bancare sau munţi de bani lichizi. Hideg controla firma ROMWINE & COFEE furnizoarea mãştilor, al cãrei asociat unic în acte este o femeie simplã, bucãtãreasa de 57 de ani, Maria Cristian, firmã înfiinţatã în urmã cu un an (respectiv în martie 2019), sediul declarat fiind în satul Uzunu (judeţul Giurgiu), având ca obiect principal de activitate ,,cu amãnuntul al produselor alimentare, bãuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe”.  Soţia lui Cãtãlin Robertino Hideg a fost reţinutãsãptãmâna trecutã,  de procurori şi arestatã pentru 29 de zile de judecãtorii Tribunalului Bucureşti. La sfârşitul lunii martie 2020, celebrul procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul Militar Bucureşti s-a autosesizat din presã în cazul achiziţiei de mãşti medicale de la firma din Giurgiu, Romwine&Coffee, şi-a verificat competenţa şi, nefiind vorba de militari implicaţi, a declinat dosarul la DNA.

,,Afacerea Zoe şi Pauletta”, un ,,tun” de 1,5 milioane de lei la Spitalul din Fãgãraş

 

Numele lui Hideg a apãrut şi la Fãgãraş prin ,,afacerea Zoe şi Pauletta”. 425.531  euro, cam atât  a plãtit spitalul din Fãgãraş  firmei lui Hideg  pentru Zoe şi Pauletta, cei doi roboţi  Xenex  care eliminã infecţiile  intraspitaliceşti. În condiţiile în care  un astfel de aparat   are preţul de intrare în ţarã pânã la  65.000 euro, aşa cum au  constatat ziariştii de la libertatea.ro.  Un preţ mai mult decât triplu plãtit din banii publici. Pentru cei 2 roboţi  Xenex ajunşi la Fãgãraş pe la mijlocul verii 2019, investiţia  a fost de aproximativ douã milioane de lei, respectiv 425.000 euro,  suma fiind  asiguratã de Primãria Fãgãraş (10%) şi Ministerul Sãnãtãţii (90%). Un ,,tun” de 1,5 milioane de lei, cam 70% din valoarea invetiţiei. Se lăuda atunci cu această achiziţie binomul Câju-Sucaciu.  Investigaţia  ”Secureanu” se referã şi la achiziţia de la Fgãraş, Hideg fiind patron al companiei SANIMED, care ar fi  vândut aparaturã medicalã cu preţuri foarte mari cãtre mai multe spitale din România, printre care ”Malaxa”, Spitalul Judeţean din Tulcea, Spitalul Clinic ”Dr. Victor Babeş”, Spitalul Municipal “Dr. Aurel Tulbure” din Fãgãraş, Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului Prof. Dr. Alfred Rusescu şi Spitalul Marius Nasta.

Cum s-a justificat Hideg în martie

Sunt cel mai mare producãtor, vând cel mai mult cãtre statul român, dar sunt cel mai sãrac patron din România, pentru cã nu am încasat niciun leu din ianuarie şi februarie de la acest ticãlos stat. Și nu am avut bani sã îmi plãtesc TVA-ul în februarie. L-am plãtit parţial şi pânã în martie am reuşit sã îl plãtesc integral. Și nu am putut participa la licitaţie cu firma mea pentru cã nu am avut certificatul fiscal pe zero şi în orice licitaţie publicã dacã nu ai aceastã situaţie eşti eliminat din licitaţie. Atunci am folosit o companie din grupul nostru, mai micã. Este compania directoarei mele de achiziţii, de la SANIMED, pentru cã avea toate actele în regulã şi eu am mers ca ferm susţinãtor, nu este nimic ilegal în chestia asta.
Firma SANIMED a fãcut eforturi inimaginabile. Tot Guvernul României, începând de la prim-ministru, pânã la Ministrul Sãnãtãţii sau toţi oamenii pe care îi are aparatul de stat au fãcut zeci de interpelãri în Turcia sã le dea marfã sau sã îi ajute. Nu le-au dat nimic, la nimeni. Eu am avut noroc. Ar trebui sã fiu lãudat, nu înjurat”, a declarat Hideg pentru B1TV în luna martie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here