Comuna Sâmbăta de Sus s-a dotat cu două utilaje care vor fi folosite de Serviciul Voluntar pentru Stuaţii de Urgenţă din  cadrul primăriei. Este vorba despre   un utilaj mobil pentru stingerea incendiilor  şi o vidanjă,  care au fost achiziţionate printr-un proiect european în valoare de 48.103 euro.

  • ,,Utilajul de stins incendii este  dotat cu   lamă pentru  zăpadă, remorcă, rezervor suplimentar de apă și un dispozitiv pentru împrăștiere de material. Are o capacitate cilindrică de 1.000 cm cubi și funcționează pe benzină. Utilajul are bazine în care pot fi  transportaţi 850 litri de apă,  250 l în rezervorul propriu şi 650 l în rezervorul care  se află în remorcă.  Poate  fi folosit şi ca sărăriță pe timpul iernii, iar vara pentru udat florile şi zonele verzi” explică Vasile Andreaş, primarul comunei Sâmbăta de Sus.

Acest utilaj  a ajuns déjà în comună, urmând să fie livrată şi vidanja.

  •  ,,Vidanja este din oțel, are  o capacitate de de 5.000 de litri de apă,  şi poate fi folosită atât la spălare cât şi la stingerea incendiilor” a mai spus primarul Andreaş.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here