În urma articolului publicat de Monitorul de Făgăraş intitulat ,,Campanie electorală cu produsele UE destinate nevoiaşilor Făgăraşului. Este un mod al primarului de a cerşi voturi prin Biserica Evanghelică”,   Primăria Făgăraş a renunţat  la locul  stabilit pentru distribuţia alimentelor UE, respectiv  spaţiul ce aparţine Bisericii Evanghelice.  În această dimineaţă beneficiarii au fost anunţaţi să se prezinte la cantina de ajutor social, de altfel locul obşnuit de unde se distrubuiau pachetele cu produse UE. Încă odată Monitorul de Făgăraş a avut dreptate şi a dejucat planurile edilului şef, acela de a-şi atrage voturi folosindu-se de funcţia sa.  Aşa se face că pe uşa spaţiului de la Biserica Evanghelică a fost lipit alt anunţ   prin care li se spune beneficiarilor  că-şi pot ridica alimentele doar de la cantina de ajutor social.

Alimentele UE, miză electorală pentru primar şi FDGR

Monitorul de Făgăraş titra ieri seară  că alimentele UE destinate săracilor au ajuns, la Făgăraş,  miză pentru campania electorală. Sunt folosite de primar şi FDGR, partidul care-l susţine, pentru a atrage voturile  nevoiaşilor urbei. O spune Nelu Mareş, preşedintele organizaţiei PNL Făgăraş, susţinut şi de  consilierii locali liberali, care critică decizia edilului şef de a distribui aceste alimente de pe o proprietate a FDGR din Făgăraş, de pe strada Libertăţii, respectiv Biserica Evanghelică. ,,Alimentele pentru persoanele defavorizate primite de la Uniunea Europeană nu trebuie să fie folosite  pentru a obţine voturi. Chiar dacă pachetele sunt voluminoase, Municipalitatea deţine  multe spaţii generoase de unde se puteau distribui  beneficiarilor, de la fosta garnizoană care stă nefolosită, de la cantina săracilor, de la sediul DAS din Tudor Vladimirescu sau de la sala de sport de la CN ,,D-na Stanca”. De fiecare dată s-au folosit spaţiile municipalităţii pentru distribuirea acestor alimente sau a produselor UE.  Folosind   o clădire a Forumului German,  fie ea şi biserică, nu înseamnă decât campanie electorală” au spus Nelu Mareş, preşedintele organizaţiei PNL Făgăraş,   şi consilierii locali liberali. Pachetele UE cu alimente au ajuns la Făgăraş în  7 iulie, când a început distribuirea lor. Primăria Făgăraș le distribuie prin  Direcția de Asistență Socială, dar, de data aceasta,  a  introdus în ecuaţie şi FDGR, respectiv biserica, pentru a da bine în ochii  alegătorilor.

Anunţul de ieri al Primăriei Făgăraş: ,,Pachetele pot fi ridicate începând din 7 iulie 2020, zilnic între orele 9.00 – 13.00, din curtea Bisericii Evanghelice din centrul orașului (intrarea din strada Libertății). Pe contul fb al  primăriei era postată şi o declaraţie a unui funcţionar de la DAS care justifica decizia, (Culmea!)   prin lipsa unui spaţiu suficient de mare pentru pachetele voluminoase cu ajutoare. 

Anunţul de astăzi al Primăriei Făgăraş: ,,Pachetele pot fi ridicate  zilnic între orele 9.00 – 13.00, de la Cantina de Ajutor Social” 

Un pachet cu alimente UE conţine:  făină albă de grâu (5 x 1 kg), mălai (4 x 1 kg), paste făinoase (2 x 400 g), ulei (4 x 1 L), zahăr (2 x 1 kg), orez (4 x 1 kg), conserve cu carne de vită (5 x 300 g), conserve cu carne de porc (3 x 300 g), pate de ficat de porc (5 x 200 g), compot de fructe (2 x 720 ml), gemuri (360 g + 360 g).  

Produsele de igienă de la UE s-au distribuit de la cantina săracilor

Cu câteva luni înainte  au ajuns şi pachetele de la UE cu produsele de igienă destinate  categoriilor defavorizate, numai că acestea s-au distribuit de la Cantina de Ajutor Social. Pachetele respective erau la fel de voluminoase precum cele cu alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here