•   Copilul de 7 ani din Victoria n-a mai ajuns la clinica din Bruxelles pentru tratamente din cauza măsurilor Covid-19

 

Cazul lui Gabriel Iliuţă Voicu, copilul de 7 ani din Victoria, a ajuns în faţa medicilor specialişti de la clinica Saint Luc din Bruxelles. După un tratament de specialitate, copilul n-a mai avut hemoragie, dar trebuie să fie verificat din 6 în 6 luni. Pandemia a blocat însă deplasarea lui spre Bruxelles şi nu se ştie când va ajunge din nou la medicii belgieni.

Copilul chinuit de hemoragii

Minorul suferă de o boală gravă care se manifestă cu hemoragii severe,  care-i pun viaţa în pericol. La recomandarea medicilor din Cluj,  Gabriel a fost internat în Belgia,  la Clinica Saint Luc din Bruxelles, unde a fost supus unor analize de specialitate. Iniţial minorul trebuia operat, dar medicii au recomandat amânarea intervenţiei chirurgicale  pentru o perioadă, cu condiţia să se prezinte la control din şase în şase luni. ,,În data de 17 aprilie 2020 am fost programaţi la control medical în Bruxelles, însă din cauza pandemiei s-a anulat programarea. În această perioadă aşteptăm să fim reprogramaţi. Medicul din Cluj, de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, ne face  programarea pentru internare’’ a spus mama lui Gabriel, Luminiţa Voicu.  În perioada pandemiei Gabriel nu a  făcut hemoragie, însă urmează un tratament zilnic. Ultima hemoragie a făcut-o în luna iunie 2019 când a fost  internat al Cluj. ,,Aşteptăm să plecăm la Clinica Saint Luc. Când am fost internaţi, în perioada septembrie – octombrie 2019,  la clinica din Bruxelles doctorii  mi-au spus că operaţia este  riscantă şi ne-au recomandat să o amânăm atâta timp cât Gabriel este bine. Medicii mi-au explicat că venele copilului nu sunt dezvoltate suficient ca să poată interveni chirurgical’’ a mai spus Luminiţa Voicu, mama copilului.  De când cu pandemia, Gabriel  nu a mai ajuns la niciun control medical, deşi era programat la Cluj, în luna martie 2020. ,,Nu ştiu ce va fi în perioada următoare, acest virus este periculos şi trebuie să ne protejăm. Îmi este groază de călătoria până în Belgia, dar mă rog la Dumnezeu să ajungem cu bine şi să ne ferească de acest virus’’ a mai spus mama băiatului.

Campania Monitorul: ,,Ajutaţi-l pe  Gabriel!”

Gabriel a fost diagnosticat  în luna iunie 2018 la Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii din Cluj,  cu mai multe afecţiuni grave: hemoragie digestivă superioară, tromboză de vena porta, mcavatnom portal, hipertensiune portală, varice esofagiene- ligaturare, hipotrofie ponderală, sepsis cu punct de plecare digestiv, laringită acută şi alergie pluri-medicamentoasă. Reamintim că în luna noiembrie 2018, ziarul Monitorul de Făgăraş a aflat de situaţia copilului şi a demarat campania ,,Ajutaţi-l pe Gabriel!’’.  Mama copilului a povestit drama prin care trece, iar cititorii ziarului au fost impresionaţi de situaţia lui Gabriel şi au făcut donaţii în contul deschis pe numele copilului, unde s-au strâns 20.000 de euro. Cu acest ajutor, copilul a ajuns în faţa medicilor de la clinica belgiană. (C.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here