•  Președintele a participat la ceremonia de înfiinţare a unui comandament cu statut NATO în baza de la Cincu

Un incident a avut loc ieri, la Cincu, unde președintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est. Un militar a leșinat chiar în apropierea șefului statului. Este vorba de o tânără, cadru militar, care a avut nevoie de asistență din partea echipajului SMURD. Președintele Klaus Iohannis s-a dus la ambulanță pentru a se interesa care este starea de sănătate a cadrului militar.

„Felicitări tuturor militarilor“

Klaus Iohannis a participat alături de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est și la desfășurarea etapei finale a Exercițiului cu termen scurt de notificare. „Felicitări tuturor militarilor care au fost implicați în organizarea și punerea în practică a acestui exercițiu, un exercițiu care ne-a demonstrat că Armata noastră se poate pregăti în orice condiții și poate să aibă rezultate dintre cele mai bune. A fost un exercițiu impresionant și nota deosebită a fost dată de faptul că a fost un exercițiu cu alarmare într-un termen scurt. Totuși, impresionant cum au reușit forțele să lucreze împreună. Se vede că de la comandă până la execuție lucrurile funcționează foarte bine”, le-a transmis președintele militarilor români care au luat parte la exercițiu.

O unitate militară prinde viaţă în momentul în care primeşte drapelul

Președintele a adăugat că a fost propus, încă din 2018, ca acest Comandament să primească statutul NATO. „Vreau să menţionez că a fost un moment special acela când am înmânat drapelul noii unităţi cu statut NATO, Comandament de Corp Multinaţional de Sud-Est. Este o unitate nouă şi, după cum ştim, o unitate militară prinde viaţă în momentul în care primeşte drapelul. Acest lucru s-a întâmplat astăzi (joi. n.r.), aici, în poligonul de la Cincu. Această unitate a fost propusă de noi în 2018. Ideea a fost agreată imediat de toţi ceilalţi aliaţi şi iată că, după puţin timp deja, această unitate va funcţiona în România”, a completat şeful statului. Preşedintele Iohannis a mai spus că „acest exerciţiu de astăzi şi predarea drapelului unităţii NATO dovedesc că pentru România este, sigur, important să fie parte din NATO ca să fie apărată, dar, în acelaşi timp şi cu aceeaşi valenţă, este important să oferim securitate aliaţilor şi partenerilor noştri”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here