Comemorarea anuală a luptătorilor anticomunişti din Ţara Făgăraşului s-a organizat  duminică, 26 iulie 2020,începând cu ora 12.00, la  Crucea-monument de la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus.  S-a respectat astfel îndemnul supravieţuitorilor luptei anticomuniste care au stabilit ca evenimentul să se desfăşoare în fiecare an în prima duminică   de după  sărbătoarea Sfântului Ilie. S-au adunat la Cruce mulţi tineri veniţi din toată ţara pentru a aduce un omagiu martirilor Rezistenţei Anticomuniste din Ţara Făgăraşului. Pentru prima dată a vorbit celor prezenţi istoricul Alexandru Costache.

  • ,,Deşi au trecut 30 de ani, astăzi vorbim cu teamă despre luptătorii anticomunişti, nu au locul unei minime decenţe în spaţiul public. Vorbim astfel despre Rezistenţa Anticomunistă pentru că factorii de decizie, de 30 de ani, au trădat şi continuă să trădeze. Se încearcă de câţiva ani, începând cu legea antilegionară, să împartă Rezistenţa  în bună şi rea, ca şi cum Mişcarea Legionară a fost rea şi cealaltă a fost bună. Aceste ipoteze triste şi batjocoritoare nu sunt concluziile unor cercetări istorice ci sunt consecinţele trădării pentru că statul român în politica externă, pentru a stabili nişte parteneriate cu SUA sau alte state,  s-au folosit pentru loby de diverse organizaţii evreieşti care au în rândul lor evrei comunişti, care în spatele grijii pentru victimele holocaustului  nutresc resentimente  faţă de istoria Rezistenţei Anticomuniste şi nucleul ei legionar.  Această trădare este o fatalitate şi în faţa ei rămâne doar  conştiinţa fiecăruia. Sunt două  mari repere în faţa noastră, darul pătimirii  şi vocaţia dezbinării. Darul pătimirii, care ne aseamăn cu Hristos, l-au trăit şi ei, luptătorii,  până la ultima consecinţă.  Amândouă potenţează fatalitatea în care ne găsim. Aceasta se vede şi în sectorul naţionalist de astăzi, sunt câteva sute de  persoane şi vreo 10  organizaţii, toate cu acelaşi scop. Oare de ce? Merită să medităm la acest lucru. Cine vrea să îmbrăţişeze cauza naţională în ţara asta va fi pus pe cruce, asta am învăţat din Rezistenţă. În ţara asta se satisfac în primul rând interesele internaţionale şi dacă mai rămâne loc şi interesul naţional.  Ajunşi în momentul acesta te-ar apuca deznădejdea. S-a vorbit şi de soluţii, dar vin şi aduc în discuţie  temele dezbătute în aula Academiei de aici în anii trecuţi. Acolo este o icoană a Domnului Iisus şi  cuvintele: ,,Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”.   Aşadar nădejdea noastră poate fi doar în Hristos” a prezentat realitatea de astăzi istoricul Alexandru Costache.

 

1 COMENTARIU

  1. Pertinent mesaj! Să ne rugăm cu stăruință să ne putem aduna, să trecem peste orgolii și interese meschine, să avem puterea de a ne jertfi, așa cum au făcut-o înaintașii noștri! Doamne ajută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here