Relaxare, linişte, confort, aer curat şi  apă proaspătă de izvor. Sunt doar câteva din ingredientele pe care  orice persoană care vrea să evadeze din cotidian le poate găsi pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraşului. Este locul  unde se îmbină ca niciunde altundeva  confortul şi  frumuseţea naturii.  La poalele masivului, ,,Popasul Sâmbăta- Păstrăvăria”  a fost reinventat pentru   a oferi clienţilor   condiţii de cazare, masă şi relaxare la cele mai ridicate standarde. Ca parte a Complexului ,,Miruna”,  un brand în România, noua locaţie  reprezintă o oază de confort ridicat la ,,4 margarete”.

Povestea mamei Nana este dusă mai departe

Nu se poate vorbi despre tradiţia culinară din Ţara Făgăraşului  fără să o ascultăm pe mama Nană din Sâmbăta de Sus.   Eugenia Paler  a fost bucătăreasă  ani la rând în cel mai renumit restaurant din Ţara Făgăraşului, iar acum, ajunsă la 78 de ani, îşi susţine urmaşii pentru a duce mai departe tradiţia acestei meserii. L-a impresionat pe Radu Anton Roman, făgărăşeanul îndrăgostit de bucătăria românească,  cu care a realizat câteva emisiuni culinare.  De la mama Nană a preluat  tainele preparării  bunătăţurilor de la nunţile tradiţionale făgărăşene. Supa de pui cu tăiţei, deliciul de la masa nuntaşilor din Ţara Făgăraşului, sau  friptura din iepure de porc cu prune uscate. Acestora se adaugă multe  alte preparate  la care a folosit cele mai bune produse din gospodăria făgărăşeană.  Mama Nană a transmis  tainele bucătăriei  fiului ei, Ioan Paler, care, în ton cu vremurile, s-a şcolit în domeniu.  ,,Berbecuţ la groapă” este un delicios preparat pe care Ioan Paler i l-a prezentat lui Radu Anton Roman.  Şi nepoţii mamei Nana, Ioana şi Lucian, au prins microbul culinar şi duc mai departe tradiţia familiei. De bună seamă însă şi ei s-au specializat în acest domeniu.  Aşa s-a născut ,,Miruna”, complexul turistic de la poalele Făgăraşilor, unde turiştii din toate colţurile ţării, dar şi din afara graniţelor poposesc  atunci când ajung în Ţara Făgăraşului.

 

Miruna, servicii turistice fără egal în Ţara Făgăraşului

Complexul turistic ,,Miruna” nu are rival în zona turistică de la poalele Munţilor Făgăraş şi nu numai. În orice perioadă de peste an, locurile de cazare  sunt ocupate, iar în perioadele sărbătorilor, Crăciun, Paşte, Anul Nou, rezervările se fac şi cu un an înainte. Turiştii sunt atraşi de  confortul de aici, de posibilităţile de relaxare, SPA, bazin de înot, saună,  salon de masaj,  dar mai ales de ,,Cămara Mirunei” unde se pot servi preparate tradiţionale,  bio. Iar ,,proţapul” preparat cu măiestrie de Lucian Paler este deliciul  de la Miruna. Balurile de la Miruna  sunt cele mai căutate din zonă pentru distracţiile oferite, invitaţii speciali şi mai ales pentru zecile de surprize oferite de proprietarii complexului în ton cu tema balului. ,,Clienţii noştri sunt stăpânii noştri” este  principiul după care se ghidează Ioan Paler. Şi tocmai de aceea  complexul este întotdeauna  la mare căutare.

,,Popas Sâmbăta-Păstrăvăria”,  servicii de  înaltă clasă

Oferta ,,Complexului Miruna” este completată de acum cu o destinaţie nouă şi  selectă  prin  ,,Popas Sâmbăta-Păstrăvăie”. Ioana Paler este administratorul noii locaţii, care a primit clasificarea de ,,4 margarete” în turism. Nu mai încape îndoială că tânăra Ioana Paler duce mai departe tradiţia familiei în domeniul turismului şi alimentaţiei publice.

  • ,,Am reinventat  Popasul Sâmbăta şi oferim servicii la un alt nivel. Clienţii noştri se pot bucura la ,,Popas Sâmbăta-Păstrăvărie”  de confort sporit, o bucătărie  cu preparate  bazate  în special pe păstrăv realizate de bucătari de elită. Este o noutate în turismul din Ţara Făgăraşului acest nou complex, iar pentru noi  doleanţele clienţilor sunt o prioritate. Avem 30 de locuri de cazare în cele două pensiuni din acest nou complex, avem restaurantele, Royal Events cu 500 de locuri şi Royal Out cu 250 de locuri. Acestea completează cele 60 de locuri de cazare de la Miruna. Pentru fiecare avem terasele pentru clienţii care vor să servească masa în aer liber. Pentru terase avem  formaţia Armonia cu Victor şi Corina Hoajă care oferă o atmosferă de neuitat clienţilor noştri. Clienţii se pot bucura, de asemenea, de relaxare la piscină, SPA, masaj şi saună. În această perioadă de pandemie ne-am adaptat şi respectăm regulile impuse pentru a ne proteja clienţii” a spus Ioana Paler.

Meniuri pescăreşti

Complexul  are mai multe bazine cu păstrăvi, de unde se alimentează bucătăria. Au fost atraşi cei mai buni bucătari  care şi-au arătat calităţile în restaurante de elită din Braşov. Oferta culinară a restaurantelor de la ,,Popas Sâmbăta-Păstrăvărie”  este  bazată pe preparatele pescăreşti. Păstrăv file cu legume la grătar şi sos aromatizat, păstrăv prăjit în crustă crocantă de mălai, păstrăv la cuptor cu sos de roşii coapte, saramură de păstrăv, cremă de păstrăv sunt doar câteva dintre preparate care ajung în faţa clienţilor cu un pleating special. Desertul este unul diversificat preparat în bucătăria popasului. Întreg meniul este stropit cu băuturi alcoolice şi nealcoolice pentru toate gusturile. La Complexul Miruna şi Popas Sâmbăta-Păstrăvăria  găseşti întotdeauna  cele mai bune şi prompte  servicii oferite de un personal calificat. Se poate petrece aici un sejur de neuitat împreună cu familia, cu colectivul de prieteni  sau colegii de serviciu, dar la mare căutare sunt    evenimentele  de orice fel, botezuri,  nunţi, aniversări, etc., care, aici, au o organizare cu totul specială, de neuitat.  Oricine a ajuns odată  aici  cu siguranţă va reveni  în viitor.   Şi asta pentru că  afacerea familiei Paler este o tradiţie de trei  generaţii care  îmbină  fără  cusur  vechile obiceiuri făgărăşene  cu noul, o reţetă de succes în ziua de astăzi.

Pentru rezervări:

tel 0744573694;

e-mail: contact@popas-sambata.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here