Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, întrunit în şedinţă extraordinară miercuri, 29 iulie a.c., a decis că purtarea măştilor de protecţie este obligatorie pentru adulţi, în anumite zone cu risc. Este vorba, în general, despre pieţele agro-alimentare, târguri, bâlciuri şi în general în zonele aglomerate. Decizia se va aplica începând cu data de 1 august 2020.   Documentul nu defineşte  cu exactitate  termenul de „zonă aglomerată”. Sunt exceptaţi de la purtarea măştii copiii   sub 5 ani.

  • „Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, începând cu data de 01.08.2020, orele 06.00. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe toate arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate, începând cu data de 01.08.2020, orele 06.00” se arată în decizia Prefectului de Braşov.

Conform documentului urmează să stabilească pentru fiecare localitate în parte, arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de persoane de pe raza fiecărei unități administrativ teritoriale, unde va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție.

  • „Arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de către populație vor fi semnalizate corespunzător și aduse la cunoștința populației prin orice mijloace de informare, prin grija autorităților publice locale”, se mai arată în decizia CJSU.
    Măştile vor fi obligatorii în zonele precizate în această hotărâre, începând cu data de 1 august, ora 6.00, exceptaţi de la această prevedere fiind doar copiii cu vârste sub cinci ani.

Amenzi cuprinse între 500 lei și 2.500 lei

Sancțiunile pentru nerespectarea hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență sunt cele prevăzute de legislația în vigoare. Potrivit Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 cei care nu respectă prevederea referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție riscă amenzi cuprinse între 500 lei și 2.500 lei.

La Brașov sunt 1719 pacienți declarați vindecați

1.182 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate, ieri, în țară, din 22.529 de teste prelucrate, iar alte 30 de decese au fost raportate. 377 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. La Brașov sunt 49 de noi cazuri COVID. Instituția Prefectului a informat că, ieri dimineață, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
■ 1719 pacienți declarați vindecați
■ 426 pacienți internați în spitale
■ 243 persoane cu test pozitiv aflate la domicilii, care au consimțit să se autoizoleze
■ 537 persoane aflate în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 112 persoane decedate

  • La Făgăraş au fost înregistrate 3 cazuri pozitive, aşa cum a anunţat purtătoarea de cuvânt de la DSP Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here