S-a vorbit mult despre retehnologizarea  platformei de dinitrotoluen de pe platforma chimică din Făgăraş, dar finanţarea investiţiei s-a lăsat aşteptată.  De 15 ani Fabrica de Pulberi  a fost invocată de guvernele României în ceea ce priveşte această investiţie de anvergură, dar niciodată  nu s-a finalizat vreo procedură  în privinţa ei. În şedinţa de Guvern din data de 22 iulie 2020,  Fabrica de Pulberi a primit 22 milioane de euro  pentru  retehnologzarea instalaţiilor DNT II.  Este cea mai mare investiţie din ultimii 30 de ani din Ţara Făgăraşului.

Lucian Cupu, preşedintele  Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro: ,,Investiţia va genera locuri noi de muncă bine plătite”

 

Lucian Cupu, preşedintele  Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro,  spune că această investiţie bugetată într-un timp foarte scurt, este necesară  sistemului naţional de apărare, dar şi Făgăraşului întrucât   va genera locuri de muncă bine plătite, cu program de 6 ore, iar angajaţii de aici pot beneficia de pensii în condiţii speciale.

,,Investiția reprezintă o mare realizare a colectivului de specialiști din Fabrica de Pulberi și totodată o validare a noastră din partea Guvernului PNL, care într-un timp foarte scurt a bugetat și a preluat această investiție necesară atât comunității noastre, cât și sistemului național de apărare. Personal, aș vrea să transmit recunoștința mea și echipei guvernamentale, dar și dnei. deputat Mara Mareș și organizației PNL Făgăraș, împreună cu care am făcut și vom face o echipă foarte bună. De mai bine de 15 ani, investiția în retehnologizarea platformei de TNT a fost lăsată în nelucrare, timp în care făgărășenii au suferit din cauza lipsei locurilor de muncă. Astăzi, într-un timp record,  la mai puțin de 6 luni de zile de când acest guvern s-a aplecat asupra acestei probleme, pornim pe drumul reconstrucției acestei societăți, al generării de locuri de muncă bine plătite, cu program de 6 ore și din care se iese la pensie la 52 de ani, cu un stagiu complet de cotizare de 25 de ani. Am încredere că împreună cu echipa PNL Făgăraș și cu Guvernul PNL vom reuși să atragem și alte investiții majore în orașul nostru, iar aceste investiții nu se vor limita doar platforma chimică.” explică Lucian Cupu, preşedintele Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro.

 

Deputatul Mara Mareş: ,,Putem spune că la Fabrica de Pulberi din Făgăraș se vor face angajări, nu concedieri!”

 

Deputatul Mara Mareş  spune că investiţia de 22 milioane de euro atrasă la Făgăraş  de Guvernul PNL va genera sute de noi locuri de muncă în următorii 3 ani.

  •  ,,După foarte mult timp, putem spune că la Fabrica de Pulberi din Făgăraș se vor face angajări, nu concedieri! Putem spune, cu mâna pe inimă, că am rupt un cerc vicios în care lucrurile mergeau doar dinspre rău spre mai rău. Gata! Guvernul investește peste 22 de milioane de euro în acest angajator important pentru comunitatea noastră, și vă asigur că această investiție reprezintă doar un prim pas al angajamentului Partidului Național Liberal și al Guvernului Orban pentru dezvoltarea Țării Făgărașului. Pentru prea mult timp, speranțele noastre s-au bazat doar pe zvonuri și promisiuni, și mai puțin pe fapte și lucruri concrete. Vă spun sincer că vor urma și alte vești bune pentru Făgăraș, alte investiții majore, iar promisiunea mea este să vi le comunic doar după ce ele devin realitate, așa cum am făcut-o și până acum. În doar jumătate de an, alături de Guvernul Orban, am reușit să preluăm centura ocolitoare în proprietatea municipiului, să scădem vârsta de pensionare cu 13 ani a angajaților de Fabrica de Pulberi, și acum să obținem o investiție uriașă de 22 de milioane de euro pentru retehnologizare și crearea a sute locuri de muncă. Și nu ne oprim aici, urmează lucruri fantastice pentru făgărășeni!” susţine deputatul Mara Mareş.

Şi alte investiţii girate de PNL în Făgăraş

Aşa cum menţionează PNL, organizaţia Făgăraş, în comunicatul de presă demersurile pentru a aduce investiții majore în Făgăraş vor continua.

  • ,,Vor continua demersurile pentru a aduce investiţii majore în Făgăraş, pentru a crea locuri de muncă bine plătite, pentru a crea și oferi făgărșenilor oportunități și motivația de a trăi mai bine la ei acasă” se arată în comunicatul PNL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here