Având în vedere calendarul electoral decis de Parlament, Guvern și Autoritatea Electorală Permanentă, am început strângerea semnăturilor necesare pentru candidații Alianței USR PLUS la Primăria și Consiliul Local Făgăraș, precum şi la Preşedinţia și Consiliul Judeţean Braşov! Ne-am organizat astfel încât să asigurăm toate măsurile de siguranță necesare la contactul cu oamenii. Rugăm făgărășenii să semneze pentru candidații Alianței USR PLUS până pe 10 august și să ne ajute să schimbăm România! Oraș cu oraș. Stradă cu stradă.

Candidaţii USR PLUS sunt în zona Cetăţii în fiecare seară, între 18-00-20.00

Irineu Darău, candidatul Alianței USR-PLUS pentru Primăria Făgăraș, împreună cu membrii noștri, au discutat cu făgărășenii despre proiectele pe care le au pentru oraș. Colegii noștri au ascultat problemele cetățenilor și s-au încărcat cu energie și determinare pentru competiția electorală care urmează! În weekend-ul care tocmai a trecut, mulți oameni ne-au oferit deja semnăturile lor. În fiecare seară, între orele 18-20, candidaţii şi voluntarii USR PLUS aşteaptă făgărășenii, în zona Cetății Făgărașului, să semneze sau să aducă liste de semnături pentru alegerile locale din 27 septembrie.

  Irineu Darău: ,,În ciuda pandemiei, să păstrăm și puțină democrație în țara asta”

,,Ținând cont de răspândirea negativă și accelerată a pandemiei, consider că este cel mai prost moment pentru campanii și alegeri. E adevărat că nici nu le putem amâna la nesfârșit, dar nici nu merge să organizăm așa ceva când lucrurile sunt clar scăpate de sub control. Am susținut și susțin necesitatea amânării alegerilor, pentru binele tuturor. Deja de câteva săptămâni încerc să conving și leadership-ul din USR să susținem această poziție oficial și instituțional, ca partid. Nu sunt atât de îngrijorat de ziua alegerilor, deși prezența s-ar putea să fie infimă. Consider mai ales că nu se poate face cu adevărat campanie în plină pandemie și că democrația va suferi, iar cetățenii vor fi neinformați. Încă mă mir că la nivel de președinție, guvern și majoritate parlamentară nu se mai gândește nimeni la ceea ce contează cel mai mult: binele și siguranța societății. Concret, la Făgăraș, acesta este motivul principal pentru care nu am avut încă nicio acțiune publică în pregătirea alegerilor. Am așteptat cât s-a putut. Situația este ingrată și am sperat până în ultimul moment că leadership-ul de acum al țării mai are rațiune. Fiind puși însă în fața faptului împlinit (dată fixă a alegerilor și demararea întregului proces electoral de către Guvern și AEP), vom demara astăzi strângerea de semnături. Ne-am luat toate măsurile de siguranță și vom proteja cât de mult posibil pe toată lumea (și pe ceilalți și pe noi înșine). Avem măști, mănuși, dezinfectant, pixuri de unică folosință. Vom păstra distanța. Sper ca, în ciuda pandemiei, să păstrăm și puțină democrație în țara asta” declară Irineu Darău, candidatul USR PLUS pentru Primărie Făgăraş.

Primăria Făgăraş şi primarul blochează candidaţii

,,Și la Făgăraș e nevoie de dezbateri, comunicare cu cetățenii, concurență. Încă de la început ni se pun piedici. Nu e prima oară. Cu toate că încă nu fusese votată legea legată de data alegerilor, încă de la 1 iulie am făcut cererile pentru a ne putea amplasa corturi pentru strângerea semnăturilor. Doar pe 29 iulie am primit un răspuns sec și neclar de la Primărie, iar acum se încearcă blocarea noastră pentru încă 30 de zile, când va fi prea târziu. Nu vom ceda și vom lupta prin toate căile legale și comunicaționale. Este o rușine ceea ce se întâmplă și sper ca, mai devreme sau mai târziu, Primarul Gheorghe Sucaciu să înțeleagă că trebuie să admită democrația și concurența. Cu atât mai mult în condiții de pandemie și de restricții legate de contactul cu comunitatea, Primăria nu are voie să blocheze candidații. Măcar o dată la 4 ani!”declară Irineu Darău, candidatul USR PLUS pentru Primărie Făgăraş.

P.S. Sunt candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Făgăraș. Pentru siguranța tuturor, mi-am făcut la cerere și cu plată un test PCR – luni, 27 iulie, în București. Miercuri am primit răspunsul negativ. Am vrut să mă asigur că ies pe stradă și că mă întâlnesc cu oamenii fără să risc sănătatea lor.

 Instrucțiuni semnături:

  1. Descarcă formularele de semnături pentru oraş şi pentru judeţ:
  1. Adună semnături de la cei din jurul tău – familie, prieteni, vecini, colegi de muncă
  2. Vino cu formularul completat la voluntarii Alianţei USR PLUS sau sună la numărul de telefon 0767 840 113 şi îl ridicăm noi de la tine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here