Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat turneul de la Praga (WTA), dotat cu premii totale de 202.250 dolari, duminică, 16 august a.c., după ce a învins-o în finală pe belgianca Elise Mertens cu 6-2, 7-5. Halep (28 ani), principala favorită a turneului, s-a impus într-o oră şi 33 de minute în faţa belgiencei (24 ani, 23 WTA), cap de serie numărul trei la Praga.

Pentru Halep acesta este titlul cu numărul 21 din carieră şi al doilea consecutiv, românca reuşind să câştige şi ultimul turneu la care participase, înaintea pandemiei de coronavirus, la Dubai, în februarie.

Vreau să vă mulţumesc tuturor că aţi venit aici, ştiu că sunt condiţii dificile. Ştiu că nu a fost uşor. M-am simţit în siguranţă aici, chiar dacă m-am plictisit în cele 10 zile în care am stat în cameră. Mulţumesc şi celor de la WTA pentru organizarea acestui turneu într-o perioadă dificilă. Sunt foarte fericită că am câştigat acest turneu, am revenit în Praga după 15 ani… nici nu mai ştiam cum e. M-am simţit excelent şi sper să mai vin, pe viitor, aici” a declarat Simona Halep după finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here