Într-un interviu acordat televiziunii spaniole TVE doctorul Luis de Benito, medic la spitalul ,,El Escorial” din Madrid şi-a prezentat punctul de vedere referitor la pandemia coronavirus şi modul ineficient în care acţionează autorităţile spaniole. Iată care au fost concluziile medicului:

  •   ,,Se vorbeşte despre saturarea spitalelor şi a secţiilor ATI. Nimic mai fals. În spitalul în care lucrez de câteva zile nu am avut niciun pacient cu Covid, iar acum sunt doar 3. Referitor la anunţul presei ca în spitalul ,,12 de Octobre” nu ar mai fi locuri, este fals. Spitalul are acum 12 pacienţi la un număr de 1300 de paturi”.
  • ,,Se afirmă cu sunt 540 de noi infectaţi. Dar trebuie să se ştie ca testele RT -PCR au o marjă de eroare foarte mare. S-a dovedit ştiinţific că aceste teste pot da rezultate fals pozitive în procent foarte mare”.
  • ,,În spitalul ,,El Escorial”, în acest moment, cadrele medicale sunt în concedii planificate pentru că volumul de muncă nu necesită prezenţa lor aici. Deci alarma că nu sunt suficienţi medici este falsă”.
  • ,,Vaccinurile care deja au apărut nu sunt 100% în regulă. Nu sunt eficace şi nu sunt sigure pentru populaţie. Pot da foarte multe reacţii adverse”.
  • ,,Toate comunicatele prezentate vor să inducă spaima în rândul populaţiei şi pregătesc închiderea totală a Spaniei în septembrie, aşa cum vor autorităţile”.

(Fizioterapeut Florin Gherasim)  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here