Dezastrul ecologic produs de Purolite la Victoria  şi prezentat public în Monitorul de Făgăraş a determinat autorităţile de Mediu să ia unele măsuri.   Garda  Naţională de Mediu prin Comisariatul  Braşov  a remis redacţiei Monitorul de Făgăraş un comunicat prin care prezintă măsurile luate faţă de societatea poluatoare, Purolite SRL de la Victoria.

  • ,,În urma controalelor realizate în luna august 2020 de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, Serviciul Comisariatul Judeţean Braşov, la societatea Purolite SRL Victoria au fost impuse măsuri imediate de stopare  la sursă a evacuărilor de apă uzată tehnologică, măsuri de utilizare a instalaţiilor de epurare autorizate, precum şi obţinerea actelor de reglementare corespunzătoare etapelor de dezvoltare pentru instalaţiile în curs de realizare. Pentru neconformităţile constatate s-au aplicat sancţiuni contravenţionale” se arată în comunicatul Gărzii Naţionale de Mediu remis redacţiei Monitorul de Făgăraş, semnat de comisarul şef, Paraschiv Mircea. În comunicat nu se specifică şi cuantumul amenzii aplicate.

Reamintim că Purolite nu şi-a interupt activitatea de producţie deşi nu avea posibilitatea evacuării apelor industriale  într-o staţie de epurare autorizată.  Singura modalitate de evacuare a apelor uzate obţinute din procesul de producţie de la Purolite  era staţia de epurare de la SC Viromet SA.  Numai că între cele două societăţi n-a mai fost încheiat un contract pentru astfel de servicii, contractul vechi expirând la data de 15 mai 2020. De atunci, Purolite a evacuat apele reziduale tehnologice în canalizarea Viromet, via râul Olt. Dar după scandalul  înregistrat în noaptea de   31 iul/1 aug, între reprezentanţii  Viromet şi cei ai Purolite,  evacuarea apelor industriale,  în acest mod  abuziv şi ilegal, a fost stopată.  Dar abuzurile  Purolite  nu s-au oprit,  apele industriale uzate au fost evacuate direct în stradă. În dimineaţa de 3 august 2020 un râu roşiatic care ieşea din incinta Purolite  curgea spre oraş.  Monitorul de Făgăraş a prezentat dezastrul ecologic de la Victoria, materialele publicate ajungând la  instituţiile de Mediu din Braşov şi Bucureşti, la SGA, Ministerul Mediului, Prefectura Braşov şi CJ Braşov şi la MAI.  Purolite intenţionează să-şi construiască o staţie de epurare proprie, numai că pentru această investiţie nu deţine autorizaţie de construcţie. Fără să ţină cont de legislaţie,  conducerea societăţii a deschis şantierul.

 

qrf

 

2 COMENTARII

  1. Daca nu isi construiesc statie de epurare,le inchideti activitatea.Domnul primar TACE! Primarul este conducatorul orasului,dar se pare ca a fost UNS,de cine trebuie,cu o manjeala de 0,50 lei! RUSINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here