Cabinetul medical din Sâmbăta de Sus va fi dotat cu un ecograf performant provenit dintr-o donaţie.  Aparatul a fost donat de un făgărăşean, medic în Germania, unde trăieşte de 40 de ani.

  • ,, Medicul  Gavrilă este originar din Lisa după tată şi din Voivodeni după mamă. De 40 de ani trăieşte în nordul Germaniei. În ultimii ani s-a lăsat impresionat de zona Sâmbăta şi obişnuieşte să ne facă donaţii constând în aparatură medicală. Acum ne-a adus  un ecograf cu 3 sonde: una pentru abdomen, una pentru inimă şi una pentru glada tiroidă, artere şi vene. Alături de ecograf, am primit de la medicul originar din Ţara Făgăraşului  inclusiv tuburi cu gel şi hârtie pentru EKG, adică ceea ce mai este necesar pentru utilizarea lui. Ne-a mai  mai oferit  trei  stetoscoape şi  trei tensiometre” a spus Vasile Andreaş, primarul comunei Mândra.  Medicul Gavrilă are 92 de ani şi a mai venit la Sâmbăta, în 2012,  cu aparatură medicală.
  •  ,, În 2012 a mai donat comunei noastre un aparat de spirometrie, un defibrilator, un electrocardiogaf, o trusă de urgenţă şi un tub de oxigen. Cu mulţi ani în urmă, a ajutat la înfiinţarea spitalului din Agnita, apoi a profesat ca medic ginecolog la Spitalul Judeţean din Braşov. Din 1982 a plecat  în Germania, unde a muncit tot ca medic  până s-a pensionat” a mai spus primarul Vasile Andreaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here