Anca-Florentina Jurcovan, are 38 de ani, este inginer diplomat în Știinţa sistemelor şi a calculatoarelor, absolventa la Facultatea de Inginerie din Sibiu – secţia calculatoare. În prezent, lucrează ca informatician la Colegiul Tehnic “Dr. Alexandru Bărbat” din Victoria. S-a implicat în proiecte educative destinate elevilor (POSDRU “Consiliere şi Orientare Relevante pentru o Educaţiede Calitate şi Trans regională ”) cât si in formarea adulţilor fiind lector in cadrul proiectului “Calificarea angajaţilor- premise pentru stabilitate profesională”-POSDRU 2013-2017.

 

  •   “Pe linie profesională, ca specialist în IT, sunt conştientă că tehnologia a depăşit de mult timp pragul unui birou, fiind prezentă în viaţa noastră socială şi personală. Aşadar, consider  că trebuie să ne adaptăm la realităţile tehnologice, să le găsim utilitatea şi să le folosim în mod constructiv. Indiferent că vorbim de educaţie, de autoritate locală, de divertisment, de economie, de cultură etc., toate implică administrare şi, în acest context,  avem nevoie de soluţii de digitalizare pentru interacţiunea cu cetăţenii, cu atât mai mult de modernizarea aparatului administrativ local.”

În acest sens, vine cu o serie de propuneri care să elimine aspecte birocratice în care sunt implicaţi cetăţenii în raport cu problemele administrative locale, dar şi pentru a optimiza  munca angajaţilor din sistem: (plata on-line a taxelor şi impozitelor, a amenzilor, eliberarea documentelor online ,posibilitatea depunerii unor cereri online şi verificarea stadiului documentelor depuse cu ajutorul numărului de înregistrare primit, sesizări online direct pe site-ul primăriei, sistem integrat online pentru toţi funcţionarii publici – avantaj: nu se pierd documente, acces permanent şi în timp real la toate documentele interne.)

 Claudiu Stoia are 50 de ani, a absolvitLiceul Industrial, profesează  ca si operator chimist in cadrul companiei Viromet S.A., iar din 2016 este vicepreşedinte al sindicatului „Liber Dreptate” – Viromet S.A. Timp de 2 ani de zile a lucrat ca si sergent angajat la Unitatea Militara 0391Braşovavândfuncţia de furier şi ajutor magazioner. In activitatea desfăşurată a dat dovadă de preocupare pentru pregătirea profesionala, cunoaşterea legilor, ordinelor si regulamentelor militare specifice activităţilor desfăşurate.

 

  •   „Îmi doresc cã, alãturi de colegii mei, sã construiesc o viziune clarã de dezvoltare a oraşului, precum: atragerea de noi investitori în zonã, crearea de noi locuri de muncã şi reducerea ratei şomajului; redeschiderea spitalului orãşenesc, dar şi dezvoltarea zonei turistice de care oraşul se bucurã.

Investirea banilor publici în diverse proiecte de modernizare a instituţiilor de învãţãmânt, gestionarea corectã a fondurilor publice, profesionalizarea administraţiei publice a oraşului, ordinea şi siguranţa pe stradã sunt o altã parte dintre obiectivele stabilite în mandatul de consilier local.

Oana Merdariu, are 33 de ani, este regizor si producãtor de filme. Dupã absolvirea liceului a  continuat studiilede specializare în fotografie şi video în Anglia, apoi la  Academia de Arte Vizuale din Cluj Napoca. În timpul studiilor la facultatea de cinematografie şi televiziune / comunicare audiovizualã din Argentina, Buenos Aires, a înfiinţat propria casa de producţie,4everfilms Productions. Diplomele obţinute in Romania, Anglia şi Argentina, participarea in diverse cercuri artistice, vorbirea fluentã a patru limbi, activitãţi şi seminarii în domeniul producţiilor audiovizuale,  îi permit testarea şi dezvoltarea unei cariere pluridisciplinare cãutând mereu simbioza artelor şi conceptualizarea diverselor mixãri prin realizarea de documentare si emisiuni pe teme culturale şi turistice.

 

  •   ,, Cãutãrile şi preocupãrile pe plan artistic şi uman sunt în permanentã conexiune cu problemele societãţii actuale, libertatea de exprimare individualã şi colectivã, psihologia puternic prezenta prin traumatisme sau caracteristice prezentate în evoluţia personajelor create sau redate în filmãri.

Prin compania sa, a reuşit sã se afirme în Argentina prin colaborãrile cu diverse case de producţii locale şi internaţionale, realizând diverse documentare şi emisiuni toate axându-se pe tema socio culturalã localşi promovarea turismului în Argentina.Astfel Oana a devenit prima româncã ce a urcat si a arborat tricolorul romanesc pe culmile Anzilor la 4800m altitudine. A primit 2 ani la rând diploma de merit şi medalie de aur din partea Provinciei San Juan, pentru faptul cã a realizat trecerea Anzilor şi merit special fiind femeie având în vedere pericolul reprezentat şi curajul pe care l-a avut, fiind doar 9 femei şi 150 de bãrbaţi.

Proiectul de promovare a judeţului Mureş în Argentina este în desfãşurare, cu susţinerea consiliului judeţean Mureş, Oana Merdariu fiind iniţiatorul şi directorul proiectului, având la bazã conectarea atât culturalã cât şi economicã între cele douã regiuni. Pe plan cultural, va realiza diferite festivaluri de muzica şi tematica tradiţionalã din ambele ţãri (tangoul argentinian, va aduce diverşi artişti argentinieni consacraţi, un festival de cinematografie cu filme latino americane) urmate de misiuni economice la care vor participa firmele interesate de colaborare. A fost recunoscutã de autoritãţile argentiniene din guvernul Argentinei, ca şi jurnalistã internaţionalã şi promotoare a culturii şi turismului Argentinei.

În calitate de consilier local, propune urmãtoarele prioritãţi în domeniul culturii si al turismului: elaborarea unui program de dezvoltare şi strategii culturale pentru instituţiile publice de culturã din subordinea  Consiliului Local alOraşului Victoria, promovarea unor masuri privind dezvoltarea ofertei culturale din oraş, susţinereaşi asigurarea condiţiilor necesare desfãşurãriiactivitãţilor culturale şi artistice organizate în Victoria de cãtre instituţiile publice, organizaţiile neguvernamentale şi alte persoane juridice sau fizice; atragerea de fonduri si investiţii pentru realizarea de evenimente culturale, festivaluri de teatru/ film, crearea unor locuri noi de munca prin atragerea producãtorilor de film internaţionali astfel promovând locaţiile din zona pentrurealizãri cinematografice.

 Iezsenszki Ioan Ciprian,are 38 de ani, este inginer mecanic, absolvent al Facultãţii de Inginerie din Sibiu, profilul Maşinişi Sisteme de producţie. Datorita lipsei locurilor de munca a fost nevoit sa fac navetala Braşov 5 ani, iar de 3 ani face naveta la Sibiu astfel ştie ce înseamnã lipsa locurilor de munca si aoamenilor capabili sa creeze acest lucru.

  •  ,,Candidez din partea partidului USR pe poziţia de consilier local al Oraşului Victoria pentru a aduceun plus acestui frumos oraş care timp de 30 ani nu a fost ajutat de oamenii care trebuiau sãfacã acest lucru. O sã îmi folosesc toate cunoştinţele mele pentru a implementa sisteme integrate in acest oraş, evitarea cozilor la plata utilitãţilor şi bineînţeles o mai bunã informare a cetãţenilor privind proiectele care urmeazã a fi implementate in acest oraş, implementarea citirii automate a sistemelor de alimentare cu apa potabila. Împreunã cu echipa USR Victoria o sã încerc sa fac tot posibilul de a aduce investitorii mult aşteptaţi de acest oraş.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here