A oscilat între domenii de activitate diferite, dar omenia şi lucrul bun făcut l-au ghidat întotdeauna. A vrut să împrumute din experienţa şi  mentalitatea dobândite în ani şi în administraţia publică  locală, dar s-a lovit de ceea ce se aştepta mai puţin. Atunci a încercat să facă politică, dar n-au făcut casă bună omenia cu metehnele din politica locală. Ovidiu Nicolae Popa, făgărăşeanul cu rădăcini în Sâmbăta de Sus, este prietenul localnicilor care i-au cerut, cu ani în urmă, să le croiască drum prin Europa, este prietenul tinerilor şi copiilor care iubesc distracţia pentru că a reuşit să aducă marea la munte prin ştrandul ,,Laguna albastră”, este ,,naşul” multor perechi de tineri care au ales să-şi organizeze nunţile în ambientul elegant şi discret de la  ,,Laguna albastră”, este prietenul sportivilor făgărăşeni pentru că întotdeauna a spus ,,da” la solicitările acestora  legate de organizarea competiţiilor sportive locale, naţionale sau internaţionale.  Ca făgărăşean are multe aşteptări de la Făgăraş, dar  se rezumă să spună ,,asta e”, ca semn că lucrurile n-au mers  în ultimii ani aşa cum spera.  Vrea să continue munca în folosul făgărăşenilor  ocupând un loc în Legislativul făgărăşean, ca  independent.  Pentru că, spune el, sunt aspecte legate de viaţa în comunitatea făgărăşeană care pot fi promovate din funcţia de consilier local independent.

 

Lucia BAKI:  Sunteţi unul ditre puţinii făgărăşeni care au avut curajul să investească în Făgăraş în anii 2000. Ce v-a convins?

Ovidiu Popa:  Prima mea afacere a fost în transporturi şi agenţie de turism, activitate pe care o am şi acum, numai că am trecut-o pe un plan secund.  Facem şi acum transport, avem autocarele, dar mai puţin. În 2000 am deschis pizzeria Ra&Ra denumită după numele copiilor mei, Raul şi Rareş,  iar în 2005 am început construcţia ştrandului.
R.: Aţi lucrat mulţi ani în străinătate. V-a ajutat experienţa dobândită acolo în activitatea deschisă la Făgăraş?
O.P.: Cu siguranţă, da şi încă foarte mult. Dacă aş putea, aş duce autocare întregi de făgărăşeni în străinătate unde să vadă cum se munceşte şi apoi să vină acasă să aplice.  Occidentul e o şcoală în acest sens, schimbă mentalităţi.

R.: De ce un ştrand ,,Laguna Albastră”?

O.P.: Am încercat să realizez un loc de distracţie pentru localnicii care nu-şi permit să petreacă un concediu la mare şi pentru cei care iubesc soarele şi baia. Aşa s-a născut complexul de agrement ,,Laguna albastră” care a înveselit localnicii şi nu doar pe ei  începând cu anul 2006. Aici,  tinerii, copiii şi vârstnicii deopotrivă îşi pot petrece ore bune de distracţie, ca pe litoral, făcând plajă, baie în ştrand, într-un ambient occidental. În zilele cu soare, locaţia este neîncăpătoare, fiind cel mai îndrăgit loc pentru distracţie.  În fiecare an am adus  noi investiţii care să ofere clienţilor condiţii deosebite şi diversificate de distracţie. Avem trei bazine cu apă încălzită, unul dintre ele, cel mai căutat de iubitorii de apă, are adâncime de până la 1,90 metri şi un bar in incinta lui. Alt bazin de dimensiuni semiolimpice este dotat cu un topogan modern de provenienţă spaniolă. Iubitorii de sărituri în apă pot folosi trambulina cu înălţimi de la 1 metru până al 5 metri care este amplasată într-un al treilea bazin. Avem  peste 1500 de şezlonguri cu umbreluţe. Ştrandul are staţii de filtrare a apei pentru fiecare bazin în parte, avem duşuri, cabine pentru clienţi în care îşi pot depozita lucrurile în siguranţă. Am creat un ambient în care clienţii să se simtă bine.

R.: Aţi vrut să construiţi un hotel care să acopere  cererea  din Făgăraş. Ce s-a întâmplat?

O.P.: Da, la ,,Laguna Albastră” am vrut să continui investiţiile prin construirea unui hotel modern, de 5 stele. Încă nu l-am realizat, dar nu am renunţat la proiect. Voi construi un hotel de 4-5 stele în apropierea Cetăţii Făgăraşului unde am cumpărat o proprietate de la un privat, pe strada Cetăţii. În oraş nu avem un hotel de 4 stele.  De 2 ani aştept avizele de la Cultură şi acestea sunt tărăgănate.  Va fi un hotel modern, cu etaj şi mansardă, atât cât permite PUZ-ul din zonă, cu 40 de camere, cu restaurant elegant cu 50 de locuri.

R.: Cum vă descurcaţi în pandemie?

O.P.: Respectăm măsurile impuse de autorităţi pentru a preveni infecţia cu coronavirus. Dar suntem şi verificaţi la sânge, zilnic avem controale.

R.: Complexul este locul ales de localnici pentru evenimentele de familie. 

O.P.:  Complexul are  restaurant în care se pot organiza evenimente, terase, un local cu 50 locuri destinat evenimentelor mai restrânse,  un cort-restaurant dotat cu bucătărie proprie de peste 500 de locuri. În aceste restaurante se organizează nunţi, botezuri şi evenimente.

,,Nu mi-am menajat niciodată copiii, i-am pus la muncă”

R.: Zilnic, Rareş şi Raul sunt la ştrand şi  muncesc cot la cot cu ceilalţi angajaţi. Este un lucru normal?

O.P.: Rareş şi Raul îşi aduc aportul la afacerea familiei muncind la ştrand alături de angajaţi, iar pentru mine sunt un sprijin real. Copiii sunt foarte importanţi pentru mine, dar nu i-am menajat niciodată şi i-am pus la muncă. S-au format aşa de mici, iar acum sunt şi ei mulţumiţi, dar şi eu. Le-am cerut copiilor mei rezultate bune la învăţătură, muncă la afacerea familiei, dar au avut şi recompense. Rareş este acum în clasa a XII-a la CN ,,Radu Negru” şi învaţă foarte bine, iar Raul a absolvit în Managementul hotelurilor şi restaurantelor  din cadrul MBM de la Lucerna, Elveţia.  Mi-aş dori ca în viitor să am copiii lângă mine, dar le respect deciziile şi îi susţin oricare ar fi ele.

R.: Ce părere aveţi, banii îl schimbă pe om? Dar funcţia?
O.P.: Pe unii îi schimbă, dar pe alţii, nu. Patron înseamnă să lucrezi cot la cot cu angajatul, să-i dai un exemplu. Fiecare dintre noi lucrează pentru bani, şi eu, ca patron şi el ca angajat. În privinţa funcţiilor ar fi la fel. Dar sunt persoane care odată ajunse în funcţii se schimbă total şi nu este normal.

  Locurile de muncă, o prioritate pentru Făgăraş

R.: Cum a fost activitatea în Consiliul Local Făgăraş ?
O.P.:   Consider că motivele politice, interesele personale şi de grup nu au ce căuta în consiliul local, dar din păcate există peste tot, deci nici Făgăraşul nu face excepţie.  Sunt mai multe probleme la Făgăraş,  dar cred că  locurile de muncă ar trebui să fie o prioritate. Lipsa acestora înseamnă plecarea tinerilor din oraş, ceea ce nu este bine.  Şi eu îmi doresc ca băieţii mei să rămână lângă mine, dar voi vedea.

R.: Faceţi politică de mulţi ani. Ce înseamnă să fii om politic?
O.P.: Pentru mine contează prea puţin politica, pe primul loc este omenia. Sunt un conservator şi am rămas alături de acelaşi partid, indiferent cum s-a numit de-a lungul anilor. Ultima denumire a fost ALDE. Din anumite interese am fost exclus, o situaţie pe care am relatat-o în mass media, o nedreptate carea fost dovedită şi de instanţă.  Voi continua însă activitatea în legislativul de la Făgăraş, candidând la funcţia de consilier local ca independent. Asta dacă făgărăşenii îmi vor acorda votul, dacă vor ţine cont de munca şi implicarea mea în comunitatea locală. (Lucia BAKI)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here