Lucrările  artistei Aurelia Modorcea au fost expuse în cadrul Galeriei Cluj Art din Cluj Napoca. Picturile au putut fi admirate  în perioada 8-22 august a.c., iar vernisajul, organizat în condiţii de pandemie, a fost intitulat  ,,Un zâmbet în pandemie”.

  •  ,,Expoziţia a avut loc în perioada 8-22 august a.c. iar eu am participat cu 30 de lucrări. Publicul care a participat la vernisaj a fost limitat la 20 de persoane. Am ales acest titlu deoarece picturile mele sunt luminoase, degajă optimism şi zâmbete pentru privitori. După atâtea necazuri şi încrâncenări din perioada aceasta, eu mi-am propus să aduc cu picturile mele ,,Un zâmbet în pandemie”. Cred că am reuşit şi spun asta deoarece toţi cei de faţă, şi nu numai, mi-au apreciat lucrările. Temele abordate sunt diverse şi includ peisaje, flori şi, în general, viaţa în toate formele ei. Pictura, pentru mine, este o ,,Poartă” spre lumină, am mai spus-o şi cu alte ocazii şi vreau să împărtăşesc cu cât mai multă lume frumuseţea artei pentru o lume mai bună şi un viitor mai frumos” a declarat pictoriţa făgărăşeană.

Lucrările Aureliei Modorcea mai pot fi admirate şi la Muzeul Satului din Bucureşti.

  • ,,Acum particip la o expoziţie colectivă organizată  la Muzeul Satului din Bucureşti până pe data de 6 septembrie. Expoziţia a început din data de 11 august iar eu am acolo două tablouri cu flori, care sunt expuse în căsuţe. La expoziţia de la Bucureşti participă 75 de artişti din întreaga ţară” a mai spus Aurelia Modorcea.

Artistul făgărăşean, pictează cu sufletul folosind  ochii minţii, urmând parcă sfatul marelui pictor Ştefan Luchian.  Nu creionează nimic, aplică direct culoarea pe pânză, urmârind  schiţa creionată în minte.  Dragostea pentru natură a Aureliei Modorcea  transpare în majoritatea tablourilor ei. Flori, câmpuri, copaci, pădurea, toate sunt puse în lumină şi culoare. Talentul Aureliei Modorcea vine din copilărie, când zburda prin pădurile de pe Valea Sebeşului. Nici nu avea cum stă stea departe de natură, mai mereu însoţindu-şi tatăl pe cărările din Munţii Făgăraşului, un iubitor şi el al pădurii prin natura meseriei de pădurar. Aurelia visa la natură de când era mică,  dar acum, când este un om matur,  are şansa  să o prezinte altfel  publicului pentru a-l determina să o iubească.  A reuşit să se dedice artei târziu, dar, parcă pentru a recupera anii pierduţi, pictează fără răgaz tablourile unul după  altul.  La Făgăraş a organizat trei expoziţii, ultima în septembrie 2019, când tablourile  sale  au impresionat publicul local iubitor de frumos.  Majoritatea lucrărilor ei pun în evidenţă natura în toate formele ei, dar şi universul, un alt element ce completează palmaresul subiectelor ce o fascinează.   ,,M-aş bucura ca făgărăşenii să mă cunoască şi prin lucrările mele” spune cu modestie Aurelia Modorcea.

(Ștefan BOTORAN)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here