Cine vrea să transforme Ţara Făgăraşului, în „ţara” făgă…râsului şi a fărădelegii?

„GHIŢUCĂ” DE LA PRIMĂRIE ŞI „CĂŢĂII” SĂI…

 

Toţi, numai unul şi unul! După cum veţi vedea, prin descrierea făcută de oamenii Făgăraşului acestei găşti, parazită, şmecheră şi pusă pe căpătuială. Care vrea să pună mâna pe Primărie, să confişte Municipiul Făgăraş şi întregul Ţinut al Făgăraşului pentru interese personale de înavuţire şi control pe bugete şi resurse şi deturnarea de la o dezvoltare sănătoasă şi durabilă, în consonanţă cu temelia şi soliditatea sa istorică.

OVIDIU POPA, CANDIDAT INDEPENDENT LA CONSILIUL LOCAL

Un fost şofer, care ducea oamenii în Italia. Nimic, aparent, rău în asta. Şi-a tras o căbănuţă în Sâmbăta de Sus, a dezertat de la firmă şi şi-a făcut propria firmă de transport. Ducea şi aducea în continuare oamenii din Italia, mai la negru, mai pe acte, ce mai contează? Din toată „agoniseala” şi-a ridicat o super-chestie, de mare răsunet în Făgăraş, „Laguna Albastră”. Loc dedicat, de băut şi mâncat şi de consumat diverse plăceri, mai cu fereală… Având ceva parai, s-a lipit de politică, precum limaxul de bălării. În 2008, a devenit consilier local. Bun traseist politic… Şofer, nu?! Ba la PC, ba la PUR, ba la PNL şi ultima dată la ALDE. Care l-a şi dat afară, pe motiv de adulter politic. Bineînţeles, cu Puterea şi cu primarul. Pentru că el a fost mereu cu primarul. Întotdeauna, numai cu primarul. Cu orice primar, oricare a fost acesta, cot la cot şi până la capăt „omul primarului”.  Toate chiolhanurile se ţineau şi se ţin (bai mare, că-i pandemie!) doar la el, la „Lagună”, numai lui să-i fie bine… Gurile rele spun că din cauza lui s-a distrus Ştrandul Primăriei din Parcul „Regina Maria”. Tocmai când a fost refăcut şi ar mai fi trebuit doar umplute bazinele cu apă… Asta, prin 2010. Şi, dintr-odată, nu s-a mai lucrat la acest ştrand public, s-a distrus tot, a rămas în paragină. În timp ce, „Laguna Albastră” înflorea, Ştrandul Primăriei murea… Nu-mi vine să cred ce aud de la oameni despre cumpărăturile de voturi, de alatăieri, de ieri şi de azi, pentru că, tot poporul făgărăşean zice că, altfel, nu l-ar vota nimeni.

 

CU ALEXEI TRONCIU ÎN RING, TOT „ENDEPENDENT” LA CL

Fost boxer de performanţă, nota bene. A luat avânt de la contractele cu Primăria, încă de pe vremea primarului Mânduc şi a viceprimarului Cârje. După care, „Box”, cum îl alintă prietenii, le-a înfipt cuţitul în spate celor doi susţinători, pentru Ghiţucă Sucaciu şi pentru contracte mai grase în toată Ţara Făgăraşului. Mai în spate, în adâncime, se află nimeni altul decât George Scripcaru, „ayatolahul” Braşovului, care îi ţine şi pe „Box” şi pe „Ghiţucă” bine agăţaţi în undiţa sa politico-afaceristă. De fapt, Sucaciu este o clonă a lui Scripcaru… Ferească-i Dumnezeu pe făgărăşeni să-l mai aleagă o dată! Fane „Box” şi-ar fi ameninţat angajaţii de la Royal Security că-i dă afară dacă nu-l votează pe el şi pe „Ghiţucă”. Lumea asta vorbeşte…

 

ADRIAN VEGHEŞ, CANDIDAT INDEPENDENT TOT LA CONSILIUL LOCAL

Un războinic online, cu apucături de Neanderthal. Tehnician dentar. Unul scoate dinţi, altul îi pune… Ca să glumim cu „Box” şi cu „Dinţar”, care se vor colegi în devălmăşia „moşiei” lui Ghiţă Sucaciu în Consiliul Local. Numai că făgărăşenii nu sunt naivi şi nu mai pun încă o dată botul la minciunile şi la manipulările primarului „Degeaba”. Care a dat Drăguşul, „moşie” mai mică, pentru marea „moşie” a Municipiului. Omul cu dinţii este unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai drăguşanului căţărat, umbră palidă, peste Cetatea lui Negru Vodă. Un fanatic combativ şi până în pânzele albe nu poate, însă, chiar într-o gaşcă organizată, să facă din Ghiţă ceea ce nu e decât cu numele…

 

COSMIN POPARADU, TOT „ENDEPENDENT” ŞI TOT LA CL

A fost consilier local PSD, ALDE şi acum se dă independent şi rănit. A agitat o vreme apele în Consiliul Local, recunoaştem, de multe ori pe bună dreptate şi a fost de apreciat. Dar a „clacat” la final, bătând palma, evident, cu „Ghiţucă”. Asta, în perioada Covidului, când nu se mai ştie om cu tovarăş şi nici ce-i sub mască sau peste mască. Azi, îl „lăudăm” mai puţin, ca să-i mai dăm o şansă şi să-şi revină, glumesc oamenii Făgăraşului despre CPR, care a trădat Comunitatea pentru primar.

 

VALENTIN CLONŢ, VICEPRIMAR ŞI CARE SE VREA A REUŞI…

Viceprimar în funcţie. A fost la PSD, iar acum a făcut ţuşti la Pro-România. Şoferul deputatului Mihai Popa, devenit viceprimar pe mâna acestuia, cu un loc călduţ de 100 de milioane pe lună. A se înmulţi cu 4 ani. Tot atâţia ani, n-a deschis gura niciodată în Consiliul Local, la nicio şedinţă a acestui for. Face parte tot din gaşcă, dar se dă cu „hora” Pro… Vom vedea pro-cine şi pro-ce… Trebuie bifat la „şi alţii” de nădejde, tot pentru liniştea lui „Ghiţucă”. Vicele Clonţ face parte din înţelegerea ascunsă dintre drăguşanul Sucaciu şi deputatul Mihai Popa, înţelegere şi pe faţă şi pe dos şi pe de-ascunselea. Pe faţă, ne certăm, iar pe spate şi pe burtă, ne aranjăm…

 

„ARMA” DIN CIORAP: IONUŢ ANDRONE DE LA PARTIDA RROMILOR

„Ghiţucă” vrea şi rromii în „căruţă”. Nu ştiu dacă o „căruţă” cu coviltir sau fără… Ba chiar a promis postul de viceprimar lui Ionuţ Androne, candidatul acestei etnii. Şi nu e doar o promisiune, ci pare a fi o treabă serioasă. S-a bătut palma, pe mari interese la mijloc şi treaba e sigură, pentru că a fost aranjată politic la cel mai înalt nivel.

 

GHEORGHE SUCACIU SAU „GHIŢUCĂ”, PRIMARUL „DEGEABA”… 

Până acum, pe străzile Făgăraşului, a rulat doar fantoma primarului… Acum, că sunt alegeri, începe să fie văzut şi primarul. Gheorghe Sucaciu, primarul Drăguşului, care şi-a dorit Făgăraşul, are origini politice care spun totul despre el: este fost pedelist.  A venit pe cai mari de la Drăguş, un fel de Făt-Frumos pe un cal alb. A trezit şi a manipulat speranţele făgărăşenilor, care l-au votat cu încredere oarbă şi cu disperarea speranţei. Dar, a devenit cea mai mare dezamăgire pentru Făgăraş. A fost doar un produs de marketing bine vândut şi adus degeaba la Făgăraş. Drăguşanul s-a fâsâit ca fasolea sau fusolea, cum se zice prin zonă. N-a realizat nimic. De când a ieşit primar, din căciulă, a manipulat presa scrisă, online şi tv, pe care le-a anesteziat cu publicitate. De când este primar şi până în prezent, el s-a tot victimizat şi s-a plâns că nu are susţinere politică în Consiliul Local. Că toţi sunt împotriva lui în CL. Dar minte cu neruşinare! Pentru că adevărul este că nu a avut nicio împotrivire, vreme de 4 ani, la hotărârile din Consiliul Local Municipal Făgăraş.  Doar trei voci firave, o dată pe semestru. A anunţat şi a jucat „marea transparenţă”, organizată prin dezbateri publice la Casa de Cultură, la care, însă, oamenii lui Tronciu „Box” de la Royal Security, bine infiltraţi în rândul publicului, au confiscat aceste dezbateri, atât microfonul, cât şi prin voce şi prin forţă.

„Ghiţucă” este un surogat de primar, un fel de ceapă degerată, ca să rămânem în simbolica Făgăraşului. Chiar n-a făcut nimic, se vede şi a primit porecla făgărăşenilor de „Primarul Nimic”. Mandatul său a expirat în plin Covid, dar e încă în prelungiri. La un inginer de drumuri… cum îl arată diploma…  este posibil ca străzile şi arterele din oraş că arate în halul ăsta? Lumea zice că e… legat cu „fir”, chiar dacă are aceeaşi cămaşă gri şi vestă bleumarin. Acum mai vrea încă o dată să pună mâna pe întregul buget şi pe toate resursele Făgăraşului, pe care să le împartă cu „căţăii” din târla proprie.

Atenţie, oameni buni! Apăraţi-vă moştenirea părinţilor şi străbunilor şi n-o mai încredinţaţi „profesioniştilor” minciunii şi manipulării, care îşi ascund năravurile…

(Ion Mânzală, Ziarul Braşovului)

Notă: Acest articol este un pamflet, cu conţinut de adevăr, bazat pe documentare, discuţii şi înregistrări audio-video cu locuitori ai Municipiului Făgăraş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here