Cabinetul medical din Sâmbăta de Sus va fi dotat cu un ecograf performant provenit dintr-o donaţie.  Aparatul a fost donat de un făgărăşean, medic în Germania, unde trăieşte de 40 de ani.

  • ,, Medicul  Gavrilă este originar din Lisa după tată şi din Voivodeni după mamă. De 40 de ani trăieşte în nordul Germaniei. În ultimii ani s-a lăsat impresionat de zona Sâmbăta şi obişnuieşte să ne facă donaţii constând în aparatură medicală. Acum ne-a adus  un ecograf cu 3 sonde: una pentru abdomen, una pentru inimă şi una pentru glada tiroidă, artere şi vene. Alături de ecograf, am primit de la medicul originar din Ţara Făgăraşului  inclusiv tuburi cu gel şi hârtie pentru EKG, adică ceea ce mai este necesar pentru utilizarea lui. Ne-a mai  mai oferit  trei  stetoscoape şi  trei tensiometre” a spus Vasile Andreaş, primarul comunei Mândra.  Medicul Gavrilă are 92 de ani şi a mai venit la Sâmbăta, în 2012,  cu aparatură medicală.
  •  ,, În 2012 a mai donat comunei noastre un aparat de spirometrie, un defibrilator, un electrocardiogaf, o trusă de urgenţă şi un tub de oxigen. Cu mulţi ani în urmă, a ajutat la înfiinţarea spitalului din Agnita, apoi a profesat ca medic ginecolog la Spitalul Judeţean din Braşov. Din 1982 a plecat  în Germania, unde a muncit tot ca medic  până s-a pensionat” a mai spus primarul Vasile Andreaş.

Investiţiile continuă la Sâmbăta de Sus

Pentru Comuna Sâmbăta de Sus continuă investiţiile   finanţate prin PNDL II.  Este vorba despre ,,Reabilitare, extindere, modernizare şi dotare sediul Consiliului Local Sâmbăta de Sus’’ şi ,,Reabilitare, extindere şi dotare Şcoală Gimnazială Sâmbăta de Sus’’. Cele două  proiecte sunt în valoare de  4.211.534,18 lei.  

  •   Investiţia   ,,Reabilitare, extindere, modernizare şi dotare sediu  Consiliul  Local’’   este de  2.099.274,15 lei, din care de la bugetul de stat 1.917.624,78 lei, iar cofinanţarea de la bugetul local este de 181.649,37 lei. ,,Noua construcţie va fi ridicată la câţiva metri distanţă de actualul sediu al primăriei,  lipită de  fosta clădire unde a funcţionat cooperativa de consum.  În urmă cu câţiva ani aici a funcţionat un bar. Şantierul a fost deschis în luna ianuarie şi în funcţie de vreme lucrarea  continuă’’ a spus Vasile Andreaş primarul comunei Sâmbăta de Sus. Conform proiectului, noul sediu al primăriei va fi construit pe trei nivele, parter, etaj şi mansardă. La parterul imobilului se va amenaja o sală multifuncţională, biroul de stare civilă, biroul de asistenţă socială, taxe şi impozite locale, registrul agricol, secretariat, grup sanitar şi un spaţiu pentru centrala termică. La etajul clădirii se va amenaja o sală de conferinţe şi alte şapte birouri printre care   biroul primarului, viceprimarului şi al secretarului, iar la mansardă se vor amenaja alte spaţii. Lângă noul sediu se vor amenaja şi câteva locuri de parcare.  Lucrarea de ,,Reabilitare, extindere, modernizare şi dotare sediu al Consiliului Local’’ este  executată de SC Centrul Utilaje Construcţii SRL din Sibiu.
  •  Investiţia ,,Reabilitare, extindere şi dotare Şcoală Gimnazială Sâmbăta de Sus’’ are  valoarea   de 2.112.260,03 lei, de la bugetul de stat fiind alocată suma de  1.919.047,11, iar cofinanţarea de la bugetul local,  193.212,92 lei.  ,,Conform proiectului, şcoala gimnazială se va extinde pentru amenajarea unor grupurilor sociale şi va fi modernizată. Unitatea de învăţământ va fi izolată termic, iar tâmplăria veche va fi înlocuită cu termopan. Unele săli de clasă vor fi transformate în  laboratoare, iar alte vor fi  reabilitate şi dotate. Şi curtea instituţiei va fi amenajată’’ a mai spus  Vasile Andreaş, primarul comunei Sâmbăta de Sus. Această lucrarea este executată de SC MGM Construcţii Generale SRL din Sibiu. (C.T.)

Material comandat de PSD organizaţia judeţeană Braşov

CMF 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here