,,Toţi suntem cetăţeni egali ai Făgăraşului. Mai presus de originile noastre, de cartierele în care locuim, de etnie, indiferent că suntem maghiari, rromi, saşi,  români, avem drepturi şi obligaţii egale. Toţi suntem făgărăşeni. Vreau să ne unim şi să fim o comunitate puternică, fără dezbinări.

Propuneri concrete pentru 4 ani:

1.Înfiinţarea unui parc de afaceri în Făgăraş

În fiecare an ne pleacă sute de tineri şi nu se mai întorc. Pentru a stopa depopularea Făgăraşului   vom atrage investitori şi vom crea urgent locuri de muncă prin înfiinţarea unui parc de afaceri. De ce? Au fost  firme  care au venit la Făgăraş  pentru a face producţie la noi. Aşa zisul parc industrial din Combinat nu a fost şi nu este o locaţie acceptată de  investitori. Nici administraţa publică nu a oferit soluţii. Acest lucru trebuie să înceteze! În acest sens vom achiziţiona un teren de cca. 10 ha. Vom oferi un teren racordat la toate utilităţile. Dacă pe  teritoriul municipiului nu vom reuşi acest lucru,  vom atrage  în acest proiect  comuna Mândra sau comuna Beclean. Este modalitatea prin care vom determina tinerii să  rămână în Făgăraş şi să-i readucem acasă  pe făgărăşenii stabiliţi în alte ţări.  Dacă administraţia locală de la Ghimbav sau de la Codlea  a reuşit, cu implicare şi responsabiltate, vom reuşi şi noi.

2.Construcţia de locuinţe ANL şi locuinţe pentru medici

Din anul 2016 nu s-a mai depus nicio cerere la ANL pentru construcţia de locuinţe.  Voi demara acest proiect cu prioritate şi astfel vom asigura locuinţe celor care se vor întoarce să lucreze şi să trăiască în Făgăraş.  De asemenea, vom oferi locuinţe medicilor care vor veni din alte părţi să lucreze la spitalul din Făgăraş.

 1. Vom face încă o creşă la Făgăraş

În cel mai scurt timp va funcţiona încă o creşă în municipiu pentru a acoperi necesarul în creştere al familiilor tinere. Am identificat mai multe clădiri care se pretează pentru această activitate. Personalul poate fi asigurat de absolvenţii de la Liceul Teologic, profil pedagogic, şi de la Şcoala Sanitară din Făgăraş.

 1. În 2024 nu va mai exista în Făgăraş niciun drum de pământ

Este inadmisibil ca în cartierele  Creangă, Galaţi, Veteranilor, Salcâmului,  Meltea, Combinat să mai existe străzi de pământ. Nu suntem la ţară! Aici este municipiul Făgăraş! Chiar dacă va trebui să ne împrumutăm vom asfalta aceste drumuri. Până atunci voi reduce la minimul legal taxele şi impozitele locatarilor de pe aceste străzi.

 1. Prioritizarea cheltuirii banului public

Vom regândi strategia de alocare a banilor din bugetul local, cu prioritate pentru şosele, trotuare, spital şi şcoli.

6.Centre de zi pentru vârstnicii Făgăraşului

I-am întâlnit pe vârstnicii Făgăraşului vara, în parcuri, jucând şah, table, socializând şi bucurându-se  unii de alţii. Dar vine toamna cu ploi, vine iarna, când nu mai au posibiltatea de a se întâlni.  Ţin mult la părinţii şi bunicii care au încheiat activitatea în câmpul muncii şi cărora le-au plecat copiii din ţară. Sunt mulţi oameni singuri şi loviţi de soartă. Dar au nevoie de activitate şi de socializare. Au nevoie de noi. Vreau să le fim aproape. Vom înfiinţa centre de zi în cinci cartiere din Făgăraş, după modelul celui din Tudor  Vladimirescu. Astfel le vom da posibilitatea bunicilor noştri să se întâlnească şi să socializeze.

 1. Înfiinţarea unei tabere de vacanţă

Elevii din Făgăraş au avut posibilitatea să-şi petreacă vacanţele în taberele şcolare din Ţara Făgăraşului. Ştiu că Făgăraşul deţine  proprietăţi în zonele montane. În parteneriat cu şcolile din Făgăraş vom reînfiinţa tabere şcolare moderne.

 1. Patinoar în centrul Făgăraşului

Vom organiza în centrul Făgăraşului un patinoar artificial care să funcţioneze din decembrie până în februarie, după modelul existent la Făgăraş, dar desfiinţat de Gheorghe Sucaciu.

 1. Construcţia unei parcări pentru TIR-uri

Din întâlnirile cu cetăţenii am identificat  o doleanţă a şoferilor  de TIR din municipiu. Vom cumpăra un teren pe care să amenajăm o parcare destinată autotrenurilor după standardele europene. Ne dorim ca aceasta să fie în zona DN1, iar dacă nu găsim suprafaţa necesară ne vom asocia cu comunele Mândra şi Beclean.

 1. Strânsă colaborare a Primăriei cu Biserica

Îmi doresc să atrag alături de adminstraţia publică  şi să implic toate bisericile din oraş în acţiuni caritabile,  de susţinere a vârstnicilor şi a  copiilor. Vom acorda o mare atenţie şi categoriilor defavorizate.

 1. Parteneriat cu industria cinematografică

Făgăraşul dispune de locuri şi obiective ideale pentru realizarea de  filme artistice şi documentare. Voi atrage marile firme în domeniu spre Făgăraş şi Ţara Făgăraşului. Astfel vom crea vizibiltate şi promovare pentru zona noastră. Vom crea   locuri de muncă, dezvoltarea turismului, industriei hoteliere, pensiunilor şi restaurantelor.

 1. Amenajarea de terenuri de baschet şi minifotbal în cartiere

Vom încuraja  copiii să iasă din case, să uite de tablete şi telefoane mobile. Vor ieşi la mişcare în aer liber. Vor redescoperi bucuria copilăriei.

 1. Voi revigora activitatea societăţilor şi a serviciilor furnizoare de utilităţi pentru populaţie, cu prioritate cele de gestionare a deşeurilor, de curăţenie şi întreţinere zone verzi, de apă-canal şi termoficare.
 2. Voi continua toate proiectele demarate

U  Voi continua modernizarea Pediatriei. Această investiţie începută de mai mulţi ani ar fi trebuit finalizată până acum, aşa cum se lăuda Gheorghe Sucaciu.

U  Voi continua reabilitarea celor 30 de străzi din Făgăraş pentru care există finanţare din 2015, în valoare de 25 milioane de lei.

U  Voi continua demersurile pentru construcţia şoselei ocolitoare. Până va fi gata voi reduce la minimum legal taxele şi impozitele locuitorilor din zonele afectate  de traficul greu.

 • Dragi făgărăşeni aceasta este propunerea concretă pentru următoarii 4 ani
 • Nu sunt vorbe goale, le-am discutat cu cetăţenii şi m-am consultat  cu specialiştii
 • Sunt făgărăşean şi mă doare de oraşul meu
 • Vreau să aduc bucuria pe faţa făgărăşenilor
 • Vreau un Făgăraş pentru făgărăşeni!”

Cu respect

Radu Teodor Mitric, candidat la Primăria Făgăraş, şi echipa de consilieri ALDE

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here