În comuna Arpaşu de Jos  campania electorală a încălcat orice regulă a bunului simţ. Pe reţelele de socializare  au apărut două conturi prin  care  sunt denigraţi candidaţii la funcţia de primar al comunei Arpaşu de Jos,  dar şi comunitatea din Arpaş de Sus. Persoanele care stau în spatele acestor conturi create pe  facebook,  ,,Arpaşu Liber” , respectiv,,Vrei să fii Primar”,  s-au folosit şi de pandemie  pentru a obţine avantaje în campania electorală, manipulând electoratul din comună. Şi asta în condiţiile în care comuna este plasată în zona roşie epidemiologică a COVID-19. Primarul Constantin Văcariu a depus deja plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig.

  • ,,În fapt, pe data de 12 şi 13  septembrie 2020, pe paginile  de facebook ,,Arpaşu Liber” şi ,,Vrei să fii Primar”, au fost distribuite un număr de 3 pamflete ce conţin  expresii jignitoare , denigratoare  inclusiv atingeri la viaţa privată la adresa  persoanelor cu domiciliu în Arpaşu  de Sus,  candiaţi pentru  funcţia de primar la alegerile locale din 27 septembrie  2020.  Mai mult, au fost răspândite cu bună ştiinţă  informaţii false şi acuze  medicului de familie  din  Arpaşu de Sus, privind modul  de răspândire a virusului COVD-19, în  contextul în care  localitatea Arpaşu de Sus , se află în zona roşie epidemiologică, creându-se o stare de confuzie  în rândul cetăţenilor. Informaţiile  de pe paginile de facebook menţionate au fost şterse  duminică, 13 septembrie, în jurul orei 21.00” se arată în plângerea semnată de Constantin Văcariu.

Aşa cum explică primarul din Arpaş,  prin cele trei pamflete difuzate de pe cele două conturi de facebook ,,s-a indus o falsă impresie că eu şi echipa mea suntem responsabili de aceste fapte, incriminate de legea penală, aducându-se un prejudiciu major de imagine, atât mie ca primar al comunei Arpaşu de Jos şi candidat pentru un nou mandat, cât şi echipei mele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here