Va curge lapte şi miere în Făgăraş. UE şi  Guvernul României vor arunca cu miliarde de euro spre  Făgăraş, iar binomul care conduce urbea şi apropiaţii lor vor sta  în faţa primăriei să le prindă. Făgăraşul va avea de toate cum n-a mai avut niciodată. Va fi un municipiu de poveste!  Sunt laudele şi promisiunile pe care actualul primar şi independenta ce râvneşte preşedinţia CJ Braşov  le aruncă în faţa făgărăşenilor.  Numai că minciuna are picioare scurte, iar realitatea dă de pământ cu vorbele acestui primar  cunoscut localnicilor  ca ,,Lăcustă vodă”.  Vom  demonta  doar câteva dintre  minciunile duse la rang de adevăr de acest primar. Făgărăşenii spun că pentru edilul aterizat dintr-un sat cu puţin peste 1000 de persoane, municipiul s-a dovedit a fi o pălărie mult prea mare. Dar numai atunci când este vorba despre implementarea de proiecte de dezvoltare pentru că în rest ,,afacerile merg ca unse.

  • Bazin semiolimpic. Se lăuda că bazinul va deveni funcţional  în curând, proiect finanţat déjà , în curs de licitare, numai bun pentru ca pruncii  Făgăraşului să se înscrie la cursuri de înot.   În realitate, amplasamentul nu este decât groapa de gunoi a Făgăraşului unde sunt transportate   materialele de construcţii şi molozul provenit din decopertări.  Fostele bazine  de înot de la fostul ştrand al oraşului au fost desfiinţate de o firmă apropiată primarului, din Drăguş, pe sume deloc mici de la bugetul municipiului. În jurul  gropii create în urma săpăturilor, s-au depozitat cantităţi enorme de deşeuri. Nici urmă de şantier pentru bazinul semiolimpic.
  •  O altă creşă. Se laudă primarul cu această creşă, spunând că va fi dată în folosinţă în curând. Nimic mai fals. Abia zilele trecute   a apărut primul indiciu oficial despre ,,amenajare creşă pentru 20 de copii în Municipiu Făgăraş”. Este vorba despre o achiziţie directă a Primăriei Făgăraş denumită ,,Servicii de arhitectura, de constructii, de inginerie si de inspectie” pentru care de la bugetul local pleacă suma de 48.500 lei.   Este vorba despre studii, proiect, asistenţă pentru plata taxelor şi avizelor pentru obţinerea certificatului de urbanism şi autorizaţie de construire. (vezi www. e-licitaţie.ro) . Aceste servicii au fost încredinţate unei firme din Piteşti.
  •   Spital de urgenţă. Unitatea spitalcească din Făgăraş  este folosită de conducerea urbei pentru sifonarea banului public.  Au fost achiziţionaţi doi roboţi cu adaos comercial de 328%, 425.531  euro. Cam atât  a plătit spitalul din Făgăraş unei firme din Bucureşti pentru Zoe şi Pauletta, în condiţiile în care  un astfel de aparat   are preţul de intrare în ţară până la  65.000 euro. O afacre plătită scump din banii publici. Un ,,tun” de 1,4 milioane de lei. Mutarea Pediatriei a demonstrat neputinţa  conducerii urbei  de a duce la bun sfârşit o investiţie pentru care s-au alocat de la bugetul local sume de 3 ori mai mari decât arăta proiectul iniţial. De 4 ani nu s-a finalizat.  Iar pandemia a căzut ca o mănuşă pentru ,,afacerile” binomului. Curtea de Conturi a scos la iveală aceste ,,tunuri” COVID-19.
  •   Groapa de gunoi de pe dealul Galaţiului. Obiectivul trebuia închis de mulţi ani pentru a evita amenzile de la Mediu. Peste un million de lei au fost amenzile pe care le-a plătit Municipalitatea/Salco. Actualul primar deţine funcţia de preşedinte al Asociaţiei ISO Mediu în care sunt asociate toate primările din judeţ. N-a reuşit să rezolve problemele de Mediu din Făgăraş, ca să nu mai vorbim de Judeţ. În prag de campanie electorală, culmea, s-a desemnat firma care să închidă groapa de gunoi de pe deal. Da, s-a bătut palma cu firma care ,,trebuie”. Alte interese! Vom continua.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here