Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov s-a declarat îngrijorat de situaţia înregistrată în Ţara Făgăraşului în privinţa infectărilor cu COVID-19. Acesta a publicat pe  contul său de facebook un comunicat.

  •   ,,Situație dificilă pentru Țara Făgărașului în privința infectărilor cu COVID-19! Direcția de Sănătate Publică a anunțat că avem zone cu incidență mare de infecții cu COVID la Cincu, Viștea, Drăguș, Mândra, Șinca Nouă, Victoria. De asemenea, Liceul Radu Negru a trecut la cursuri online timp de 14 zile din cauza acelorași probleme!  Primarul ales al orașului Victoria este pozitiv, primarul municipiului Făgăraș este în izolare, iar riscul ca numărul infectărilor în zonă să crească este foarte mare!  Tuturor celor aflați în situația dificilă de mai sus, le doresc multă sănătate! Îi asigur pe locuitorii Țării Făgărașului că suntem alături de ei, că am creat condiții ca spitalele din municipiul Brașov aflate în administrarea Consiliului Județean să preia pacienți COVID și non-COVID din această zonă, trimiși de Spitalul Municipal Făgăraș, lucru care, de altfel, s-a întâmplat de la începutul pandemiei. Am construit la Brașov un spital modular, l-am dotat cu aparatură și echipamente moderne, am achiziționat aparate de testare Real Time PCR pentru spitalele brașovene, am continuat investițiile în unitățile sanitare din administrarea Consiliului Județean, am asigurat materialele și substanțele dezinfectante necesare protecției personalului medical, am scris un proiect pe fonduri europene, tot pentru dotarea spitalelor brașovene cu cele de trebuință în această perioadă. Primesc, însă, mesaje îngrijorătoare de la făgărășeni care se întreabă cum s-a pregătit conducerea Spitalului Municipal Făgăraș, aflat în administrarea Primăriei acestui municipiu, să gestioneze eficient o asemenea situație? Ce s-a făcut cu sumele primite ca donații în perioada de început a pandemiei, sume anunțate de primarul municipiului și de d-na președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului, ce s-a întâmplat cu contribuțiile primăriilor din zonă pentru același spital și de ce astăzi, după șapte luni de la retragerea Spitalului Municipal din lista spitalelor-suport COVID, oamenii nu se pot trata în spitalul pentru care au contribuit toate comunitățile din Țara Făgărașului? La începutul pandemiei, autoritățile municipiului Făgăraș au refuzat net să dea dovadă de solidaritate și să sprijine restul județului Brașov în lupta cu noul coronavirus, ba chiar au blamat și acuzat pe nedrept administrația județeană. Acum, restul județului este alături de Țara Făgărașului și de făgărășeni în lupta cu același adversar. Suntem pregătiți să oferim întregul nostru suport celor bolnavi, pentru a se trata și recupera, pentru a se întoarce sănătoși la familiile lor! Rămânem aceiași oameni serioși și cu bun simț, în slujba tututor locuitorilor județului nostru” a explicat preşedintele CJ Braşov pe reţelele de socializare.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Tu ce ai facut pentru Brasov? In 24 de ore s-au triplat cazurile in orasul pe care crezi ca l-ai primit cadou de la mata si tot neamul tau.Tu esti ca vulpea cu strugurii…..daca nu ai reusit sa te impaunezi cu ingenuncherea spitalului din Fagaras,acum sari la primar! Nu vei avea succes cu Fagarasul! Poate doar cu „Monitorul de Fagaras”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here