Şedinţa de constituire a Legislativului comunei Beclean s-a organizat joi, 22 octombrie, începând cu ora 13.30, în prezenţa prefectului Judeţului Braşov, Cătălin Văsii, şi a secretarului Comunei Beclean, Elena Marinescu. Şedinţa a fost organizată în condiţii de pandemie, cu respectarea măsurilor legale,  preşedinţii plenului, aşa cum impune legea,  fiind cel mai vârstnic consilier local,  Manesia Ioan,  şi   cel mai tânăr dintre ei, Lucian Clonţ.  Secretarul Comunei  Beclean a prezentat Decizia Judecătoriei Făgăraş de la data de 16 octombrie 2020  privind validarea mandatelor de primar şi de consilieri locali. Conform acesteia primarul ales pentru mandatul 2020-2024 este  Motrescu Vasile Claudiu, PNL, care a întrunit cele mai multe voturi la scrutinul electoral de la 27 septembrie 2020.  Consiliul Local Beclean este format din 11 consilieri, dar instanţa  a invalidat mandatul de consilier local declarat ales,  Claudiu Motrescu,  şi a respins, ca fiind prematură, validarea mandalului de consilier local pentru supleantul Dragotă Bogdan Ciprian. În prezent Legislativul este format din  următorii consilieri:

  • Munteanu Toader- PNL
  • Cristian Virgil- PNL
  • Pepelea Achim- PNL
  • Trâmbiţaş Constantin- PNL
  • Manesia Ioan- PNL
  • Leancu Cosmin- PSD
  • Clonţ Lucian Ioan- PSD
  • Brumbea Ioan-PSD
  • Sasu Daniel- PSD
  • Jiga Mihai- ProRomânia

Plenul a avut un caracter festiv când atât consilierii locali validaţi, dar şi primarul au depus jurământul, rostindu-l  cu mâna pe biblie şi constituţie.

  • ,,Sunt câteva condiţii pe care trebuie să le respectaţi în calitate de aleşi locali. În primul rând buna credinţă  pe care trebuie să o aibă fiecare dintre dumneavoastră, iar a doua, să faceţi  tot ceea ce depinde de dumneavoastră pentru binele locuitorilor comunei Beclean. Va trebui să treceţi de perioada campaniei electorale, totul trebuie  dat uitării, să uitaţi  vendetele, orgoliile şi să încercaţi, aşa cum aţi jurat astăzi,  să faceţi tot posibilul pentru binele comunei, atât consilierii cât şi executivul, domnul primar. Vă doresc succes în noul mandat,  4 ani nu trec greu, trec repede, iar după  aceşti ani fiecare să puteţi să vă uitaţi cu mândrie în spate  că aţi realizat ceva pentru locuitorii comunei” a spus Cătălin Văsii, prefectul Judeţului Braşov.
  • ,,Cu o bună parte dintre d-voastră am convingerea că vom construi pentru comuna Beclean, aşa cum am făcut şi în mandatul trecut. Acum avem oportunitatea fondurilor europene care atrase pentru Beclean, putem aduce plus  valoare pentru comuna noastră, prin investiţii, cele care n-au fost făcute, dar şi să continuăm cele începute. Aşa că vă invit să nu uitaţi că rostul nostru aici este acela de a construi nu de a pune beţe în roate aşa cum s-a mai practicat, şi nu pot să nu subliniez acest aspect. Cetăţenii comunei au considerat  că aşa trebuie să voteze şi suntem în formula aceasta pentru a construi şi  nu pentru a-i  dezamăgi pe cetăţenii comunei care au votat. Vă mulţumesc, vă doresc multă putere de muncă, perseverenţă şi consecvenţă”  a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here