De ce este bine ca extracţiile dinţilor temporari să se realizeze în cabinetele stomatologice?

De-a lungul vieţii, fiecare dintre noi posedăm două dentiţii. Prima, adică cea temporară, apare în jurul vârstei de 6 luni, prin erupţia dinţilor de lapte, primii din această serie fiind incisivii inferiori. In jurul vârstei de 6 ani, apar şi dinţii permanenţi. Dinţii temporari vor suferi unele modificări, un proces numit rizaliză, care va duce la resorbţia rădăcinii, urmată de mobilitatea şi mai apoi pierderea dintelui. Acest proces fiziologic de înlocuire a dinţilor permanenţi poate să sufere modificări soldate cu accelerarea procesului sau dimpotrivă, cu întârzierea rizalizei rădăcinilor. Nu de puţine ori, părinţii apelează la diferite mijloace pentru a scoate dinţii de lapte acasă.

Extractia in cabinetul stomatologic este un lucru bun pentru că supravegherea medicală în aceste cazuri poate să depisteze unele situaţii care, corectate încă de la început, duc la o dezvoltare armonioasă a arcadelor. Pierderea dinților de lapte începe in jurul varstei de 6 ani și poate să dureze până la 13-14 ani. Dacă dinţii temporari prezintă carii, aceştia pot să se piardă prematur.

Astfel, focarul de infecţie este mai bine controlat şi îndepărtat dacă extracţia se practică într-un serviciu specializat, într-un cabinet stomatologic. Unele extracţii ale dinţilor temporari pot să ducă la sângerări importante. Tocmai de aceea, dacă sângerarea nu se oprește este indicat ca un medic să fie în apropiere pentru a lua măsurile potrivite. Medicul stomatolog poate să observe cu exactitate dacă înlocuirea dinţilor se face în ordinea corespunzătoare. Astfel, apariţia anomaliilor dentare este prevenită sau acestea pot fi depistate şi corectate în stadii incipiente, atunci când şansele de reuşită sunt mari. (Dr. Dan Gavrilă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here